Germania. El este șoferul român de TIR ars de viu în cabină. Emilian și a lăsat în urmă o soție și o fiică de 5 ani: „A avut o presimțire că va muri la volan”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. El este șoferul român de TIR ars de viu în cabină. Emilian și a lăsat în urmă o soție și o fiică de 5 ani: „A avut o presimțire că va muri la volan”
Germania. El este șoferul român de TIR ars de viu în cabină. Emilian și a lăsat în urmă o soție și o fiică de 5 ani: „A avut o presimțire că va muri la volan”

Un șofer român de TIR a murit în data de 22 octombrie, ars de viu în cabină, pe A7, în apropiere de Hunfeld, districtul Fulda, landul Hessa, pe sensul de mers spre Frankfurt, Germania. Emilian Dan Toma a lăsat în urmă o soție și o fetiță de 5 ani care au nevoie acum de ajutor.

A venit în Germania pentru a-i oferi fiicei sale un viitor mai bun. Emilian Dan a părăsit orașul Brașov în urmă cu doi ani. A făcut-o pentru fiica sa, Andreea Ioana, atunci în vârstă de trei ani. Românul dorea ca fetița lui să aibă o viață mai bună decât părinții ei.

Emilian Dan a emigrat la Kassel, și-a găsit un loc de muncă ca șofer de camion și a adus-o și pe Cerasela, soția lui, și pe fetița lor. 

Acum Cerasela și Andreea Ioana sunt singure. Capul familiei a fost ucis pe 22 octombrie într-un accident pe A7 lângă Fulda. Românul de 40 de ani a ratat capătul unui ambuteiaj și și a intrat cu TIR-ul într-un camion oprit. Alți trei șoferi au fost răniți, însă, pentru Emilian Dan Toma orice ajutor a venit prea târziu.

 

„A avut o presimțire că va muri la volan”

 

Teribilul accident s-a petrecut la două zile după a cincea aniversare a Andreei Ioana. Mama ei i-a spus: „Tata a plecat într-o călătorie lungă la îngeri”.

Șoferii de camion au o slujbă epuizantă. Dar era jobul de vis al lui Emilian Dan, care condusese deja autobuze și camioane în țara natală. Călătorea prin toată Europa.

„Îi plăcea să conducă”, spune soția lui Cerasela. Au continuat să discute dacă ar trebui să obțină un loc de muncă mai sigur. Dar Emilian Dan a mers mai departe.

„A avut o presimțire că va muri la volan”, spune soția sa.

Cei doi s-au cunoscut în urmă cu 17 ani la Brașov. Cerasela lucra într-un magazin de produse cosmetice. Într-o zi, Emilian-Dan a intrat în magazin, iar în zilele care au urmat, s-a tot întors și a cumpărat același lucru. 

După două săptămâni, în cele din urmă, a întrebat-o dacă vrea să iasă la o pizza. În restaurant, i-a mărturisit că pur și simplu a avut nevoie de timp să vorbească cu ea, de aceea tot revenea în magazin.

Cerasela a apreciat că Emilian Dan era atât de hotărât: „A fost mereu încrezător că totul va merge bine”.

Cuplul s-a mutat la Kassel deoarece unii dintre prietenii lui locuiau deja aici și lucrau și ca șoferi de camion. Pentru Cerasela, însă, Germania a fost o lume ciudată pentru o lungă perioadă de timp: „La început voiam să merg acasă în fiecare zi”.

Chiar și astăzi ea nu vorbește aproape deloc germană. Dar și-a găsit o slujbă ca menajeră. Câștigă mai bine aici decât în ​​România, unde ca farmacist avea un „salariu ridicol”.

 

Soția și fiica au nevoie de sprijin

 

Dar acum totul este diferit. Emilian Dan a fost principalul susținător financiar al familiei. Soția și fiica nu au nevoie doar de ajutor financiar, ci și de ajutor în relațiile cu autoritățile. 

Ea primește sprijin de la preotul Ioan Ovidiu de la Biserica Ortodoxă Română din Kassel, care traducea pentru ea în acea seară când a aflat de moartea soțului ei. 

Duhovnicul știe că nu întotdeauna românilor le este ușor aici: „Pentru mulți nemți, toți românii sunt romi. Sunt hărțuiți”.

Cerasela Toma, pe de altă parte, nu a suferit încă nicio discriminare în Kassel.

„Nu sunt o persoană care cere ceva de la alții. Sper să rămân sănătoasă și să mă pot întoarce curând la muncă. Trebuie să fiu mamă și tată acum”, a spus Cerasela.

Dacă doriți să ajutați familia, puteți contacta Preotul Ioan Ovidiu al Bisericii Ortodoxe Române: 01575/0737695, [email protected].

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel