Germania: economia se contractă in trimestrul trei

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Economia Germaniei, cea mai mare economie a Europei, potrivit datelor oficiale, s-a contractat. ușor în al treilea trimestru. Rezultatul se datorează ratelor ridicate ale dobânzilor, prețurile la energie și încetinirea sectorului de producție.

PIB-ul s-a contractat cu 0,1% față de trimestrul precedent, potrivit cifrelor preliminare ale Oficiului Federal de Statistică al Germaniei, Destatis, anunță AFP. Datele sunt mai bune decât erau așteptările, deoarece analiștii estimau o contracție de 0,2%.

Destatis a revizuit în sus datele pentru primul și al doilea trimestru și a anunțat că în primul trimestru economia a stagnat și nu a înregistrat o contracție, cum se indicase inițial, ceea ce înseamnă că Germania a reușit să evite recesiunea tehnică. De asemenea,  a avut loc și o actualizare a cifrei din trimestrul al doilea, menționând că PIB-ul a înregistrat o creștere slabă de 0,1% și nu o stagnare, așa cum indicau datele preliminare.

Germania și-a actualizat, la începutul lunii octombrie, previziunile în scădere și a anunțat că se așteaptă la o contracție a economiei de 0,4% anul acesta. Fondul Monetar Internațional estimează că Germania va fi singura țară dezvoltată care va înregistra o scădere a PIB-ului în 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel