Germania. Doi români au furat ciocolată de 12.000 de euro. Polițiștii i-au prins pe drum spre România și le-au stricat Crăciunul

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români au fost arestați în Germania, după ce au fost prinși la furat de ciocolată dintr-un magazin Rewe. Când le-au verificat mașina cu care se întorceau în România, oamenii legii au descoperit că cei doi aveau marfă furată în valoare de peste 12.000 de euro. Cel mai probabil, ciocolata urma să fie vândută în România în preajma Crăciunului.

Doi bărbați de naționalitate română, în vârstă de 28 și 29 de ani, au fost prinși marți, 30 noiembrie, în timp ce încercau să fure ciocolată dintr-un magazin Rewe din Biedenkopf (landul Hessa).

Românii îndesau ciocolată în haine

 

În jurul orei 16.50, cei doi hoți au fost observați de angajații magazinului ascunzând ciocolată în haine și punând foarte puține produse pe banda de la casă. Luați la întrebări, cei doi au scos ciocolatele din haine, le-au pus pe bandă și le-au plătit, în total valorând 467 de euro.

La sosirea polițiștilor, bărbații le-au spus doar că nu au rezidență permanentă în Germania și că erau pe drum, urmând să se întoarcă în România. Oamenii legii au decis să percheziționeze mașina Toyota Prius utilizată pentru călătoria spre România și nu mică le-a fost mirarea când în portbagaj au găsit cinci cutii închise și lipite cu bandă adezivă.  

Au furat produse de 12.000 de euro

 

Polițiștii au deschis cutiile și au constatat că acestea erau umplute până la refuz cu ciocolate, în special de la Lindt, Merci și Ritter Sport, dar și cu conserve, articole farmaceutice și un număr mare de seturi de cuțite marca Zwilling, potrivit unui comunicat al Poliției din Biedenkopf.

Cum cei doi tineri nu au putut dovedi modalitatea prin care au procurat aceste produse, și având în vedere tentativa de furt de la magazinul Rewe, au fost arestați. Toate produsele, evaluate la aproximativ 12.000 de euro, au fost puse sub sechestru la ordinul Parchetului din Marburg.

După efectuarea formalităților legale și plata unei garanții, cei doi români au fost eliberați, însă acum planurile de Crăciunul le-au fost date complet peste cap.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel