Germania. De ce rețin patronii buletinele românilor? Explicația halucinantă a unui patron neamț

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Nu mai este un secret pentru nimeni că patronii nemți le rețin buletinele muncitorilor români în momentul în care ajung "pe mâinile lor". Presa germană a difuzat un reportaj în care un patron este întrebat de ce reține actele de identitate ale muncitorilor. 

Reportajul din presa germană, preluat de Digi24, a abordat tema sensibilă a muncitorilor români din Germania cărora le sunt încălcate succesiv drepturile.

Un patron neamț spune că este nevoit să le rețină buletinele românilor pentru că aceștia nu respectă regulile și astfel au un instrument de constrângere asupra lor. 

"Am o anumită responsabilitate pentru acești oameni, dar la un anumit punct renunț la această responsabilitate pentru că știu că nici unul sau nu neapărat nici unul, ci mulți dintre acești muncitori nu vor să respecte regulile pe care le cerem noi," a răspuns patronul german. 

Reporter: Dar totuși, nu le puteți reține buletinele! 

"Cu siguranță aveți dreptate, dar este un instrument de presiune, care nu e în regulă, dar nici nu are de-a face cu traficul de persoane," a spus patronul neamț. 

Reamintim că zeci de mii de muncitori români au plecat peste graniță pentru a munci la sparanghel și căpșuni. Mulți dintre ei au semnalat abuzuri și s-a constatat că de cele mai multe ori nu puteau părăsi spațiile de cazare pentru că ar fi rămas fără documentele ce le erau reținute de patronii nemți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel