Germania. CRIZĂ de muncitori români. "Nu mai vor să lucreze la noi"

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

În Germania începe să se simtă o criză a muncitorilor români. A început sezonul de recoltare a sparanghelului și multe ferme contau pe srijinul românilor și polonezilor. Acum, anteprenorii s-au văzut puși în fața unei probleme, lipsa forței de muncă.

Fermierii din Germania se plâng de lipsa forței de muncă. În fiecare an, în perioada de recoltare a sparanghelului, fermele contau pe muncitorii din România și Polonia.

În acest an, însă, numărul românilor care au ales să lucreze în Germania, a scăzut drastic. Astfel, antreprenorii s-au văzut nevoiți să caute alți angajați, lucru cu care nu s-au mai confruntat până acum. 

Românii și polonezii nu mai vor să lucreze pe salariul minim. Astfel, Germania simte că pierde muncitorii în favoarea Olandei, țară în care salariile sunt mult mai mari. 

De asemenea, în Polonia au crescut alocațiile copiilor, iar în România se înregistrează o creștere economică. 

"Economia românească se dezvoltă pozitiv, există mai multe locuri de muncă și mulți nu mai vor să lucreze ca sezonieri în Germania", a declarat pentru televiziunea germană NDR un expert al Camerei de Agricultură din Renania de Nord-Westfalia.

Criza muncitorilor români se simte în Saxonia Inferioară, acolo unde sunt cultivate 4.500 de hectare cu sparanghel.

Anul trecut, românii au devenit a patra cea mai numeroasă comunitate de locuitori străini din Germania, după turci, polonezi și sirieni, potrivit ndr.de. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel