Germania: Confruntări între poliție și manifestanții anti-carantină. Forțele de ordine au folosit gaz iritant

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
proteste anti covid germania
proteste anti covid germania

Confruntări au izbucnit sâmbătă între polițiști și manifestanți care se opun restricțiilor adoptate împotriva Covid-19 în Kassel, un oraș din centrul Germaniei, în cursul unuia dintre cele mai mari proteste de acest tip de la începutul anului, scrie AFP.

Forțele de ordine au folosit gaz iritant în momentul în care un grup de manifestanți a încercat să forțeze cordonul polițiștilor pentru a se alătura altor protestatari.

Mii de manifestanţi împotriva măsurilor de combatere a coronavirusului s-au adunat sâmbătă în centrul oraşului Kassel din Germania. Protestatarii nu purtau măşti şi nu păstra distanţa. În timpul demonstraţiei au existat ciocniri violente între mulţime şi poliţie. Poliţia a efectuat mai multe arestări şi a folosit gaze pentru a dispersa persoanele după ce participanţii la demonstraţie au încercat să rupă un lanţ al poliţie, relatează presa germană. Poliţia a desfăşurat un efectiv numeros fiind solicitate întăriri din din Renania de Nord-Westfalia, Turingia şi Renania-Palatinat. Organizatorii protestului denumit „Cetăţeni liberi din Kassel - Drepturi fundamentale şi democraţie” au anunţat că la manifestaţie au fost prezenţi până la 17.500 de participanţi.

Restricțiile impuse în țările membre UE scot oamenii din case. Sătui după un an de reguli apăsătoare, mii de oameni și-au anunțat prezența în stradă la ceea ce se configurează a fi cel mai mare protest împotriva autorităților de la izbucnirea pandemiei. Mișcarea de stradă are loc azi, 20 martie și a început de la ora 15:00 în marile capitale ale țărilor UE.

 

citeste si: PROTEST în Piața Victoriei. Manifestanții strigă "Libertate, libertate!" - LIVE VIDEO

 

În România sunt anunțate proteste la aceeași oră în Timișoara, București, Cluj și Craiova. În București, protestul este organizat de Alianța Părinților, asociație căreia i se alătură în acest demers formațiuni politice, asociații și grupuri conservatoare.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel