Germania caută educatoare din România. Salariile ajung la peste 2000 de euro pe lună

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Germania caută educatoare din România
Germania caută educatoare din România

Germania se confruntă cu o lipsă de persoanal în învățământul  preuniversitar. Astfel, grănițele au ajuns să apeleze la anunțuri de recrutare a românilor.

Astfel, mai multe grădinițe din Germania au anunțat că sunt în căutare de educatoare. Anunțurile au fost transmise inclusiv în România, iar salariile par tentante pentru românce: 2600 de euro/lună, față de aproape 3000 de lei lunar, cât câștigă un educator fără prea multă experiență.

Cele mai multe posturi vacante sunt în Landul Baden-Wurttemberg, iar cei care vor să aplice o pot face până la sfârșitul lunii octombrie. Persoanele interesate se pot adresa agențiilor județene de ocupare a forței de muncă, pentru a afla adresele grădinițelor la care pot aplica.

 Se solicită studii încheiate în pedagogie de gradiniţă, ştiinţe educaţionale, socio-psihopedagogie sau învăţământ preşcolar. Este necesară  experienţa de lucru cu copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 6 ani. Cunoașterea limbii germane la nivel superior nu este obligatorie, însă, este necesară  disponibilitate de a învăţa intensiv această limbă.

Sunt apreciate și alte calități, cum ar fi capacacitatea de adaptare, de a lua decizii rapid, de a participa la cursuri de perfecționare. Salariul poate ajunge la 2600 de euro/lună, iar unele creșe și grădinițe oferă și cazare. De asemenea, în funcție de evaluarea anuală a educatelor, se oferă bonusuri, posibilitate de avansare.

Germania ține cursuri cu prezență fizică în acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel