Germania AVERTIZEAZĂ: o nouă criză a imigranților e aproape

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Germania a avertizat marți asupra repetării afluxului de imigranți ilegali din 2015 care a luat Uniunea Europeană pe nepregătite, Grecia și Cipru fiind îngrijorate de numărul de persoane care ajung pe teritoriile lor prin Turcia, potrivit Reuters. 

Miniștrii UE s-au întâlnit pentru a discuta problema imigrației întrucât Grecia a devenit principala poartă de intrare în Europa a oamenilor provenind din Orientul Mujlociu, Asia și Africa care își părăsesc țările de origine din cauza sărăciei sau a războiului.

"Dacă vom lăsa ca toate statele aflate la granițele Uniunii Europene (să se descurce singure), nu va exista niciodată o politică comună europeană privind azilul. Iar dacă nu avem o politică comună în acest sens, există pericolul ca imigrația necontrolată să aibă loc din nou în întreaga Europă. Am mai văzut acest lucru înainte și nu vreau să se întâmple din nou", a declarat ministrul german de Interne, Horst Seehofer, în cadrul reuniunii miniștrilor de Externe din UE, care are loc în Luxenburg.

Rapoartele ONU arată că aproximativ 45.600 de oameni au ajuns anul acesta în Europa pe mare.

Blocul este prudent în ceea ce privește reapariția crizei din 2015, care a provocat divergențe între statele UE, a tensionat serviciile sociale și de securitate și a alimentat sprijinul pentru partidele populiste, anti-imigrație, eurosceptice și de extremă dreapta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel