Germania anunță noi restricții: Maxim 10 invitaţi vaccinaţi la petrecerile de Anul Nou

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania anunță că va limita contactele, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum 10 invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou.

 

În contextul în care cazurile de infectare cu noua varianta Omicron sunt în creștere, Germania a decis limitarea contactelor, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum 10 invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou, a anunţat marţi cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP, preluată de Agerpres. ''Nu mai este timpul să petrecem şi să avem seri conviviale în număr mare'', a subliniat cancelarul.

Anunțul său a fost făcut după o reuniune cu liderii celor 16 landuri, dând asigurări că ''al cincilea val deja ameninţă''.

Astfel, noua limitare se va aplica începând cu data de 28 decembrie, în special pentru toate reuniunile private.

În cazul celor nevaccinaţi, limita este de maximum doi invitaţi.

De asemenea, cancelarul german a anunţat că toate evenimentele sportive din țară se vor desfăşura cu uşile închise cel mai târziu începând din 28 decembrie. În acest fel, autoritățile speră sa combată răspândirea cazurilor de COVID-19, în special pe cele legate de varianta Omicron, scrie Agerpres.

 

Guvernul german vrea limitarea reuniunilor private



Grupul de experţi care îndrumă guvernul german asupra gestionării pandemiei de COVID-19 a tras duminică un semnal de alarmă asupra răspândirii variantei Omicron foarte contagioase a coronavirusului şi a cerut instituirea ''în cel mai scurt timp'' a unor restricţii suplimentare care să diminueze contactele populaţiei, avertizând inclusiv că transmiterea intensă a acestei variante ameninţă funcţionarea infrastructurilor critice.

Varianta Omicron face ca pandemia să intre ''într-o nouă dimensiune''. Potrivit experților, aceasta ''infectează mult mai multe persoane în foarte scurt timp şi afectează mai mult (faţă de alte variante) persoanele vindecate sau vaccinate'', explică cei 19 experţi sanitari într-un raport.

Astfel, se produce o ''răspândire explozivă'', timpul de dublare a ratei de incidenţă a infectărilor cu această variantă fiind în prezent în Germania între două şi patru zile, semnalează raportul.

''Dacă transmiterea variantei Omicron în Germania va continua în acest ritm, o parte semnificativă a populaţiei se va îmbolnăvi simultan şi/sau va intra în carantină'', subliniază experţii germani, atrăgând astfel atenţia asupra riscului ridicat de perturbare a funcţionării ''infrastructurilor critice'', cum ar fi spitale, servicii de urgenţă, telecomunicaţii şi aprovizionarea cu apă şi electricitate, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel