Germania. Amendă URIAȘĂ primită de un român care nu și-a mai plătit ratele

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român s-a ales cu o amendă uriașă după ce nu a mai plătit ratele unui televizor. Bărbartul a cumpărat din Germania, în rate, un televizor și un laptop. A plătit doar o parte din suma datorată. 

Un român din județul Vaslui a cumpărat televizorul și laptopul dintr-un magazin de electrocasnice din Germania. Electrocasnicele au fost achiziționate în rate, bărbatul a plătit o mică parte din sumă, apoi a refuzat să le mai achite. 

Concret, în timp ce se afla la muncă în Germania, bărbatul a înșelat reprezentanții unui magazin de electrocasnice.

"Faţă se vânzătorul consultant, condamnatul a pretins că ar dori să încheiere un contract de împrumut pentru finanţarea preţului de cumpărare. După rezolvarea formalităţilor de solicitare a contractului de împrumut, a distras atenţia vânzătorului consultant, în timp ce complicele necunoscut a sustras documentele necesare finanţării, astfel încât, conform intenţiei condamnatului, nu a putut fi realizat contractul de împrumut, în schimb i s-a permis în urma înşelăciunii să ia marfa cu el fără să o plătească. Conform intenţiei iniţiale, condamnatul a rămas şi ulterior dator cu plata mărfii", potrivit Adevărul. 

Totul s-a petrecut 7 martie 2016. Bărbatul a spus că vrea să achiziționeze produsele în rate. A plătit apoi 400 de euro din 3.000, cât datora magazinului. Pentru că a refuzat să mai plătească, românul s-a ales cu o amendă de 5.470 de euro. 

Potrivit Adevărul.ro, autorităţile judiciare din Germania au solicitat Ministerului Justiţiei din România să facă demersurile necesare în vederea recunoaşterii şi executării de către autorităţile române a unei sancţiuni dispuse pe teritoriul german împotriva unui cetăţean român. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel