Germania. 3 români care se îndreptau spre România au ajuns în arest, iar microbuzul și încărcătura, CONFISCATE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

3 români au fost reținuți și duba lor reținută, după ce în urma unui control la vama Dresda, vameșii din Leipzig cu descoperit în remorca vehiculului cu care călătoreau peste 30 de biciclete dezmembrate, probabil furate, care urmau să ajungă în România. 

Vameșii din Leipzig au împiedicat, marți, o bandă suspectată de contrabandă. Concret, aceștia aveau în duba cu care călătoareau 37 de biciclete care au fost demontate și ambalate în folie neagră, urmând a fi scoase din țară cu destinația România.

După cum a anunțat joi după-amiază biroul vamal principal din Dresda, vameșii au controlat duba albastră care era înmatriculată în România și circula pe A14 în direcția Dresda. Ofițerii au oprit vehiculul la stația de camion Döbeln-Nord și l-au supus unei inspecții ample, unde au găsit 37 de biciclete de diferite mărci și în condiții diferite. 

„Unele dintre ele erau încă aproape noi", a spus purtătorul de cuvânt al vămii Heike Wilsdorf într-un mesaj. Unele dintre biciclete fuseseră notificate deja pentru căutare.

Destinația: România

 

Pentru a preveni descoperirea atât de rapidă a bunurilor furate, cei trei români care călătoreau în dubă probabil au dezmembrat bicicletele în piesele lor individuale și le-au învelit în folie neagră.  Dar planul lor a eșuat în cele din urmă.

Șoferul a susținut că nu știa nimic despre încărcătură, destinația era probabil România.  Acesta, un român în vârstă de 24 de ani, a declarat că vehiculul era încărcat în Halle / Saale și că el era doar transportatorul. De asemenea, ceilalți doi români nu au putut furniza anchetatorilor nicio informație, decât că destinația lor, ca pasageri, era România.

Bicicletele furate și cei trei ocupanți ai autoutilitarei au fost predați poliției de stat, potrivit Tag24.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel