Germania. Șofer român de TIR, mort într-un cumplit accident. Fiica și soția conaționalului, ajutate de eroii din Kassel

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Șofer român de TIR, mort într-un cumplit accident. Fiica și soția conaționalului, ajutate de eroii din Kassel
Germania. Șofer român de TIR, mort într-un cumplit accident. Fiica și soția conaționalului, ajutate de eroii din Kassel

Și-au dorit o viață mai bună pentru ei și pentru fiica lor: Emilian, soția lui Cerasela și micuța Andreea au plecat în Germania din România în anul 2019. Își găsesc o casă nouă în Kassel, Emilian se angajează ca șofer de camion, Cerasela lucrează ca femeie de curățenie, iar fiica lor merge la un centru de zi. Totul merge perfect pentru micuța familie până când Emilian moare într-un accident tragic. 

Soția lui este brusc singură. Însă niște cetățeni nu vor să le lase în durerea lor pe Cerasela și Andreea. Povestea emoționantă a fost relatată pe larg de jurnaliștii din Germania.

 

Marea dragoste și o pereche de șosete

 

A fost marea dragoste dintre Emilian și Cerasela. Și-a cunoscut viitorul soț în urmă cu 17 ani în timp ce lucra într-un magazin de cosmetice din Brașov. „Venea în fiecare zi și cumpăra șosete. M-am întrebat: de ce nu le spală? Dar nu avea nevoie deloc de șosete, voia doar să mă cunoască”, spune Cerasela în interviul RTL. Chiar și atunci, Emilian visa la o viață în Germania. Și la început, noua ei viață pare să meargă perfect.

Dar pe 21 octombrie 2021, patru camioane se ciocnesc unul de celălalt pe A7 lângă Fulda și iau foc - unul dintre șoferi este Emilian. Cerasela își amintește cu lacrimi de momentul în care a aflat de moartea soțului ei: „Cel mai greu mi-a fost să-i spun fetei mele dimineața după ce se trezea de ce tatăl ei nu mai vine acasă”.

 

Misiune pentru eroii din Hesse

 

După moartea soțului ei, Cerasela nu mai știa ce să facă. Pe lângă durerea ei, ea încearcă să continue să fie acolo pentru fiica ei. Cea mai mare teamă a ei este că ele vor ajunge în stradă, întrucât Emilian a fost întotdeauna principalul susținător al familiei.

Din fericire, Cerasela este membră a Bisericii Ortodoxe Române din Kassel. Când preotul Ovidiu Ioan a aflat de soarta ei, a început imediat o rețea de ajutor pentru Cerasela și fiica ei: „Am înființat imediat un mic comitet de oameni pe care îi cunoșteam, știam că sunt familiarizați cu actele, vorbeau bine germana. Acest grup mic s-a ocupat apoi de ele”.

Din această rețea face parte și Florina Heßburg, care a venit în Germania din România în urmă cu 26 de ani. Împreună cu cumnatul ei a fondat un centru de consiliere pentru comunitatea românească din Kassel. Pentru că Cerasela nu are nevoie doar de sprijin emoțional, ci trebuie să facă față și la multă muncă administrativă – dar limbajul îi este adesea o barieră. „Este într-adevăr un munte imens de făcut și când ai limba ca barieră nu prea știi încotro să mergi, la cine să apelezi și asta a fost marele nostru ajutor, ce i-am putea oferi”.

 

Visul lui Emilian ar trebui să devină realitate

 

Stimulată de tot sprijinul, Cerasela și-a găsit curaj. Învață limba germană cu profesoara de limbi străine Jutta Gauvillé. Jutta a citit despre soarta Ceraselei în ziar și a fost imediat dispusă să o ajute: „Este minunat la Cerasela pentru că este foarte motivată și interesată să învețe limba germană și pur și simplu îmi place asta”.

Chiar dacă soțul ei nu mai este alături de ei, Cerasela vrea să-i îndeplinească visul: o viață mai bună în Germania – pentru ea și fiica ei.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel