George Simion: AUR strânge semnături în țară și în Diaspora pentru suspendarea președintelui Iohannis

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat astăzi că formațiunea politică pe care o conduce începe demersurile pentru suspendarea din funcție a președintelui României, Klaus Iohannis.

 

 

 

George Simion și Claudiu Târziu, copreședinții AUR, au anunțat împreună, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, că partidul pe care aceștia îl conduc, începe strângerea de semnături la nivel național și în Diaspora pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis. De asemenea, cei doi lideri AUR au anunțat că invită toate formațiunile politice și civice să se alăture inițiativei lor.

Ei au lansat și site-ul JosIohannis.ro, unde românii pot semna virtual pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

 

Liderii AUR îl acuză pe președinte că a dus țara în criză sanitară și politică

 

George Simion și Claudiu Târziu, copreședinții AUR, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a dus România în criză sanitară și politică. ”Anunțăm astăzi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. A început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Mai mulți au promis că vor semna această procedură de suspendare. Totodată, vom apela la sute de mii de romani care ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis. Cum era acel proverb românesc: Pestele se împute de la cap”, a spus George Simion într-o conferință de presă, potrivit g4media.

Reamintim că președintele țării poate fi demis doar după suspendarea de către Parlament (cu minim jumătate plus unul din numărul parlamentarilor) și organizarea unui referendum.

 

Mai mulți parlamentari au promis că vor susține acest demers inițiat de AUR

 

Totodată, George Simion a declarat în cadrul conferinței de presă susținută la Palatul Parlamentului că ”mai mulți parlamentari” au promis că vor susține acest demers inițiat de AUR. ”Vom apela la sutele de mii de români care ne contactează și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis, pentru că o veche vorbă românească spune că pește se împute de la cap.” - a spus liderul AUR, George Simion în conferința de presă susținută la Palatul Parlamentului, potrivit StirileProtv.

”Conform Constituției pe care domnul Iohannis a încălcat-o în picioare, trebuie să ajungem la alegeri anticipate”, a concluzionat copreședintele grupării AUR, George Simion. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel