George Maior REACȚIONEAZĂ după anunțul privind posibila sa RECHEMARE de la Washington

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu a declarat, joi, că au început să se strângă „foarte serios" argumente „solide" pentru o eventuală propunere de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior și că o decizie va fi luată în cel mult două săptămâni.

„Nu am discutat deloc cu domnul Teodor Meleșcanu. Eu îmi fac datoria aici foarte bine și, în rest, deciziile aparțin conducerii”, a spus George Maior, în exclusivitate pentru Antena 3.

Citește și Tăriceanu îl ceartă pe Meleșcanu că nu-l demite pe Maior

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat joi că se delimitează de declaraţiile ambasadorului României în SUA, George Maior, prin scrisoarea deschisă adresată membrilor Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care a fost preluată în presă, şi evocă „obligaţia de rezervă a membrilor Corpului diplomatic în raport cu autorităţile române conform principiului separaţiei puterilor, prevăzut de Constituţia României”.

Citește și MAE se DELIMITEAZĂ de declaraţiile ambasadorului George Maior

„Delimitarea instituţională faţă de declaraţiile domnului Maior este determinată de faptul că domnia sa nu recunoaşte raportul adoptat de Comisia pentru controlul Serviciului Român de Informaţii a Parlamentului României şi se referă la acesta ca fiind un text asumat de o parte a membrilor Comisiei”, arată un comunicat al MAE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel