GCS: Firea transmite „prezumții conspiraționiste” și are „erori de contrucție logică în afirmații”

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) răspunde la acuzațiile lansate de primarul general Gabriela Firea și spune că ea transmite „prezumții conspiraționiste”, având „erori de contrucție logică în afirmații”. GCS consideră „revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare”.

„Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate. De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor”, transmite, duminică, GCS.

Sursa citată consideră „revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare”, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, „fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor”.

„Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară”, conform Grupul de Comunicare Strategică.

 

Firea: „Unde sunt cei 90 de pacienți?”

 

Gabriela Firea a scris, duminică, pe pagina ei de Facebook, că Ministerul Sănătății, condus de un membru PNL, a anunțat la prânz, „prin comunicatorii-dezinformatori uzuali”, că în București au apărut 100 de noi cazuri de pacienți COVID-19, într-un interval de 24 de ore.

„Că să vedeți până unde se merge cu manipularea și dezinformarea, iată câteva cifre: Spitalul Victor Babeș 10 internări, Spitalul Colentina 0 internări (sunt așteptați 4 pacienți din țară, anunțați după comunicarea oficială), Spitalul Carol Davila 0 internări. Să calculăm : 100 minus cei 10 pacienți de la Victor Babeș = 90 pacienți. Întrebare : unde sunt cei 90 de pacienți? Unde s-au evaporat? Unde sunt tratați? S-a anunțat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Bals și Marius Nasta. Și dacă se eliberau câteva, prin externari, nu încăpeau 90 de pacienți”, a scris primarul general.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy