Gara din Viena, evacuată din cauza unui colet suspect. După atacurile teroriste de luni seară, capitala Austriei este „blocată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Gara din Viena a fost evacuată, marți, din cauza unui colet suspect ce se afla pe peron. Capitala Austriei a fost, luni seară, scena unor atacuri teroriste, care au presupus atacarea a șase locații diferite și care au condus la moartea a patru persoane din rândul civililor și a unuia dintre atacatori, dar și la un val de percheziții și arestări. În direct pe B1 TV, jurnalistul Andi Rădiu a precizat că orașul este, „practic, sigilat” în momentul de față.

„În momentul de față, Viena este blocată. Centrul Vienei este, practic, sigilat. Sunt în continuare foarte multe trupe de securitate, polițiști. În momentul de față, în schimb, s-a anunțat că bilanțul morților a crescut, s-a anunțat că a mai murit o femeie – a fost transportată de ieri seară într-o situație destul de gravă și, în această dimineață, a decedat, deci vorbim până în prezent de patru morți – doi bărbați și două femei – din rândul civililor și unul dintre atentatori. S-a mai vorbit între timp despre faptul că numărul răniților a ajuns la aproape 20”, a declarat Andi Rădiu, jurnalist stabilit în Viena, la B1 TV.

Citește și Mărturiile unor români prinși în mijlocul terorii din Viena: „Cine a apucat să scape, a scăpat atunci”

Întrebat ce se cunoaște în cazul incidentului de la Gara din Viena, Andi Rădiu a răspuns: „În momentul de față, la fel cum s-a întâmplat și în cazul atentatului de ieri, a evenimentelor care au început ieri la ora 20, nu se știu foarte multe lucruri. Sunt știri confuze, nu se știe exact. Cu siguranță în maxim jumătate de oră agenția de presă austriacă va da primele amănunte, pentru că agenția este singura care este în contact direct cu Ministerul (n.r. – austriac) de Interne. În cazul evenimentului de la gară se vorbește despre un cetățean care are rădăcini albaneze, dar părinții erau originari din Macedonia, deci nu vorbim de atentatori din țările arabe, ci vorbim probabil tot de musulmani, dar mai apropiați, dintr-o țară europeană”.

 

„S-a vorbit inițial de șase atacatori”

 

„Încă nu a fost comunicat numărul atacatorilor. S-a vorbit inițial de șase atacatori care au fost identificați, după care s-a anunțat doar că numărul a fost mai mare, deci este vorba de o echipă mult mai mare. Erau foarte bine înarmați. Cred că toate aceste informații au fost deja transmise de agențiile de presă și de publicații importante din Austria”, a precizat Andi Rădiu, jurnalist stabilit în Viena.

Citește și Ministrul austriac de Interne: „Unul dintre autorii atacului, căutat de poliţie. Îndemn cetăţenii să rămână în case”

Poliția a confirmat, marți, că trei civili – doi bărbați și o femeie – au fost uciși în timpul atacurilor din capitala Austriei, cu alte cel puțin 15 persoane rănite, inclusiv un ofițer de poliție. Postul de televiziune ORF a susținut ulterior că un al patrulea civil, o femeie, a murit.

Citește și Imagini din timpul atentatului de la Viena: un atacator împuşcă fără milă un civil (VIDEO)

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel