Ministrul austriac de Interne: „Unul dintre autorii atacului, căutat de poliţie. Îndemn cetăţenii să rămână în case”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, a anunţat, în cursul nopţii, că unul dintre autorii atacului din centrul oraşului Viena este încă în libertate, îndemnând locuitorii capitalei Austriei să rămână în case.

„Este cea mai urâtă zi pentru Austria din ultimii ani. Din păcate, sunt răniţi şi morţi. Un terorist care avea o armă automată a fost eliminat. Cel puţin încă unul dintre autori este căutat activ”, a declarat Karl Nehammer, într-o conferinţă de presă organizată în cursul nopţii de luni spre marţi.

„Îndemn cetăţenii să rămână în case şi să evite centrul oraşului", a precizat Karl Nehammer, subliniind că prezenţa elevilor în şcolile din Viena nu va fi obligatorie marţi.

„Putem depăşi orice situaţie dificilă dacă suntem uniţi, dacă suntem disciplinaţi. Gândurile mele sunt la rudele victimelor. Un lucru trebuie să fie foarte clar: atunci când este atacat unul dintre noi, suntem atacaţi cu toţii”, subliniat ministrul de Interne al Austriei.

 

Directorul Poliţiei din Viena: „Avem un civil ucis şi numeroşi răniţi”

 

La rândul său, directorul Poliţiei din Viena, Gerhard Pürstl, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că un agent de poliţie a fost rănit grav în confruntările cu autorii atacului şi este supus unei intervenţii chirurgicale. „Avem un civil ucis şi numeroşi răniţi la serviciile de urgenţă”, a precizat el.

Anterior, cancelarul Sebastian Kurz a declarat că Austria a fost vizată de un „teribil atac terorist”. „Austria trece prin clipe foarte grele. Suntem victimele unui teribil atac terorist petrecut în capitala ţării", a afirmat Sebastian Kurz, citat de publicaţia Der Standard. "Gândurile mele sunt la victimele acestui atac”, a adăugat cancelarul Austriei, mulţumindu-le forţelor de ordine pentru intervenţia rapidă.

 

Poliția: „Un suspect a fost împuşcat mortal de poliţie”

 

Cel puţin o persoană a murit, iar numeroase altele au fost rănite în atacurile armate produse luni seară în centrul oraşului Viena, conform unui bilanţ preliminar anunţat de autorităţile austriece.

„În acest moment, putem confirma următoarele informaţii: incidentul armat a început la ora 20.00, în zona Seitenstettengasse. Indivizi înarmaţi au comis atacuri în şase zone din Viena. O persoană a murit, iar numeroase altele sunt rănite, inclusiv un agent de poliţie”, a anunţat Poliţia din Viena, prin Twitter.

Un suspect a fost împuşcat mortal de poliţie”, a precizat Poliţia, cerând presei să evite speculaţiile.

Cel puţin 15 persoane sunt spitalizate în urma atacului, au declarat surse citate de agenţia de presă APA. Autorităţile pornesc de la premisa că este vorba de un atac terorist.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel