Gafă a fostului ministru PSD Teodorovici: „Sinistrul sportului”, „să câștige măcar o medalie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru PSD al Finanțelor, Orlando Teodorovici, a făcut o gafă, miercuri, spunând despre ministrul Sportului Eduard Novak  că este ”sinistrul sportului” și că ar trebui ”să câștige măcar o medalie la Jocurile Olimpice, dacă e în stare”.

Cu toate acestea, Eduard Novak, care are un picior amputat, este medaliat cu aur și argint la Jocurile Paralampice de la Londra (2012) și cu argint la Beijing (2008).

Novak a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul “Meritul Sportiv” - clasa I, ”în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute la Jocurile Paralimpice de la Londra, din perioada 29 august - 9 septembrie 2012, culminând cu obţinerea primei medalii de aur din istoria participării României la această manifestare”.

 

Teodorvici a reacționat după discursul sportivei Anei Maria Popescu

 

”Un ministru care nu înțelege toată sudoarea și toate sacrificiile făcute de un sportiv ca să ajungă la performanță, nu are ce căuta la conducerea sportului românesc! Și da, așteptăm cu interes ca ”sinistrul” sportului, Carol-Eduard Novak, care nu a făcut nimic pentru sportivii români, să câștige el măcar o medalie la Jocurile Olimpice, dacă e în stare ... Nu contează de care!”, a scris pe Facebook fostul ministru PSD.

Reacția lui Orlando Teodorvici a venit după discursul sportivei Anei Maria Popescu la sosirea în țară, după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a obținut medalia de argint la spadă individual, scrie Știrile PRO TV.

Popescu l-a criticat pe Novak după ce ministrul a afirmat că şi în situaţia în care Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, Ana-Maria, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel