Mihai Gâdea - Claude Moraes: „Puneți multe întrebări ipotetice! Nu știu să citesc minți”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, a oferit un interviu, în această seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Siteza Zilei” moderată de Mihai Gâdea. 

În cadrul acestui interviu a intervenit și Mihai Gâdea care l-a întrebat numeroase chestiuni ipotetice despre negocierile privind numirea procurorului-șef european. Claude Moraes i-a răspuns tranșant că nu știe „să citească minți” și că adresează „multe întrebări ipotetice”.

Claude Moraes: „La negocieri, atât consiliul cât și Parlamentul vor fi parteneri egali în această negociere. Deci este adevărat că în statele membre, candidatul francez a fost foarte mult înainte și la noi a fost foarte mică diferența între candidați, dar în negociere, o negociere matură, nu se va uita nimeni la asta. Asta este una dintre probleme, dar vor fi și altele. Vom vedea care este cel mai bun candidat. Nu va fi simplu. Există o diferență în felul în care s-a votat, dar aceasta este democrația. Eu am votat transparent, clar și așa au ieșit numerele”. 

Mihai Gâdea: „Dacă aceste negocieri nu merg, ce se întâmplă?”

Claude Moraes: „Puneți multe întrebări ipotetice! Sunt multe lucruri, dar nu știu să citesc minți. Dați-mi voie să vă spun un secret: nu există nicio procedură pentru nimic, nu este nimic magic. În cele din urmă trebuie să existe un consens și negocieri. Așa funcționăm noi. Chiar dacă suntem blocați, trebuie să cedeze cineva ca să ajungem la un consens. Nu există un stăpân sau o stăpână care să spună nu vă mai jucați, așa facem. Trebuie să negociem matur. Nu cred că ar trebui să subestimați ce poate face Parlamentul într-o negociere”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel