Gabriela, mama fetiței de 4 ani decedată de Covid-19, rupe tăcerea: „Atunci îmi pupam copilul mort! Nu i-au făcut niciun test!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Gabriela, mama fetiței de 4 ani decedată la Iași, trecută pe buletinul GCS victimă a coronavirusului, a vorbit în această seară despre faptul că nu i s-a făcut niciun test copilului, ea fiind mereu prezentă și urmărind tot ce se întâmplă în salon.

„Vreau să fiu auzită, cu toată durerea pe care o am acum în suflet! De miercuri a început un nou episod de febră, febră pe care o făcea periodic, 3 zile din 7. A intrat în convulsie, lucru care s-a mai întâmplat, nu e prima dată. A ieșit din convulsie, totul a fost în regulă, dar a continuat cu febra. 

Vineri noapte, la ora 1:30, a intrat din nou în convulsii, numai că atunci când a ieșit din criză a rămas cu gurița încleștată și nu era conștientă. Am sunat medicul care venea acasă și mi-a zis să mă liniștesc și am zis să așteptăm și să lupt să-i scad febra. Am mers la 10.30 la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Acolo i-au pus o branulă, masca de oxigen și și-a revenit puțin. Au crezut că au stabilizat-o, au luat-o cu targa la Terapie Intensivă. Când a ajuns acolo, masca nu mai făcea față, o pierdeau din nou și a început forfota, au intubat-o”. 

 

„La ora 13.14 doctorii erau cu mâinile pe pieptul fetiței mele”

 

„Nu eram în salon, dar salonul avea o ușă cu gemuleț, iar eu stăteam la gemuleț și în permanență vedeam ce se întâmplă pe gemuleț. Continuu țipau „Adu-mi adrenalină”, „Adu-mi ...”, continuu făceau ceva să o stabilizeze, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigătul înfiorător: „Aduceți repede o dată sângele că moare”. Au încercat să facă și transfuzia de sânge și tot nu a reacționat. 

La ora 13.14 doctorii erau cu mâinile pe pieptul fetiței mele. Am o poză, nu aveam voie să fac lucrul ăsta, dar am făcut-o și acum înțeleg de ce am făcut-o. Am fost întrebată ca la orice internare de întrebările standarde. Nu a făcut nimeni absolut niciun test, nu era timp de făcut un test. Era forfotă continuă să salveze fetița.

Nu există să nu fi fost atentă când i s-ar fi făcut un test. Vă spun cu date exacte: la ora 13.14 copilul se resuscita, la ora 14 fără 10 a fost declarat decesul - stop cardio-respirator. Doamna de la morgă mi-a spus că fetița este cu Covid. Între timp m-a sunat de la DSP și mi-a spus că într-adevăr copilul are Covid și mi-au trimis niște analize. Ora la care s-au prelevat analizele scrie clar: 14.19. Eu la ora 14.19 știți ce făceam? Îmi pupam copilul mort! Asta făceam la 14.19!”, a povestit Gabriela, la Antena 3.

2. Sursa foto... (346543235465564321345.jpg)

 

Spital: „Recoltarea testului fetiței i s-a făcut la intubare”

 

Dr. Cătălina Ionescu, directorul medical de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași susține că recoltarea testului fetiței i s-a făcut la intubare. 

„Ne pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Copilul a ajuns în serviciul de ATI la 11 fără 10, s-a încercat oxigenarea, apoi a fost intubat, recoltarea a fost făcută de medicul anestezist după ce a intubat pacientul, momentul în care mama nu era în salon, era pe hol. S-a recoltat PCR și mamei. Copilul a fost hidratat, tratat, se degrada văzând cu ochii. S-a făcut resuscitare, data de pe buletin nu s-a pus în momentul în care s-a recoltat pentru că asistenții și medicii aveau grijă să salveze pacientul, nu să traducă proba în clipa respectivă la laborator. Ora care apare pe buletin este ora în care se introduce în calculator cererea de analiză. Nu a stat nimeni să treacă în calculator o cerere de analiză, ci să salveze pacientul”, susține directorul medical de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel