Furturi în stil Spiderman de la Ministerului Justiţiei. Marian, hoţul care a furat de 3 ori în 7 zile, a lăsat bilet cu ce vrea în schimbul actelor - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Furturi în stil Spiderman de la Ministerului Justiţiei. Marian, hoţul care a furat de 3 ori în 7 zile, a lăsat bilet cu ce vrea în schimbul actelor. FOTO: capturi Observator
Furturi în stil Spiderman de la Ministerului Justiţiei. Marian, hoţul care a furat de 3 ori în 7 zile, a lăsat bilet cu ce vrea în schimbul actelor. FOTO: capturi Observator

Furturi în stil Spiderman dintr-o instituţie a Ministerului Justiţiei. Marian, un hoţ priceput la căţărări,  a spart nu o dată, ci de 3 ori sediul Serviciului de Probaţiune din Bucureşti. N-a plecat cu mâna goală. A luat câteva calculatoare în care erau stocate sute de dosare cu informaţii clasificate. Spărgătorul a lăsat bileţele cu ce şi-ar dori în schimbul dosarelor. 

Hoţului de la Serviciul de Probaţiune nu i-a fost deloc dificil să ajungă în birouri. Clădirea din centrul oraşului se află în reabilitare, iar pe ea sunt montate schele acoperite cu prelate. Uşor de escaladat, greu de observat. Pentru că nu există pază în exteriorul clădirii, hoţul a reuşit să dea trei spargeri într-o singură săptămână. Iniţial, a spart birourile de la etajul al doilea iar, ulterior, a dat spargerea şi la etajul 5. 

„S-au furat unităţi centrale cu tot cu datele şi documentele Serviciului de Probaţiune, multe dintre ele trebuie şi arhivate”, susține Andreea Faur, consilier de probaţiune, potrivit Observator. Datele sunt extrem de valoroase şi sensibile. Acolo erau dosarele infractorilor eliberaţi condiţionat, de la foşti politicieni până la judecători sau oameni de afaceri şi informaţii despre persoane condamnate pentru viol, omor sau minori trimişi la reeducare.

„Sunt în prezent consilieri de probaţiune care au şi 300-400 de dosare”, a declarat Gabriela Medeleanu, consilier de probaţiune, conform sursei citate. 

„Problema este dacă le recuperăm în ce măsură informaţiile de pe acele documente au ajuns în altă parte”, a adăugat Andreea Faur, consilier de probaţiune.

 

Hoţul a lasat bilet cu ce vrea în schimbul actelor

 

Până în acest moment nu există niciun suspect. Ştim doar că hoţul se recomandă Marian şi...lasă bilete politicoase. După primele două spargeri, angajatele i-au lăsat un mesaj în care îl întreabă ce doreşte.

2. -imagine fara descriere- (furturi-in-stil-spiderman-de-la-ministerului-justitiei--marian--hotul-care-a-furat-de-3-ori-in-7-zile--a-lasat-bilet-cu-ce-vrea-in-schimbul-actelor-2.jpg)

 

Într-un bileţel, Marian le-a răspuns răspuns foarte precis- 220 de milioane vechi.

3. -imagine fara descriere- (furturi-in-stil-spiderman-de-la-ministerului-justitiei--marian--hotul-care-a-furat-de-3-ori-in-7-zile--a-lasat-bilet-cu-ce-vrea-in-schimbul-actelor-3.jpg)

4. -imagine fara descriere- (furturi-in-stil-spiderman-de-la-ministerului-justitiei--marian--hotul-care-a-furat-de-3-ori-in-7-zile--a-lasat-bilet-cu-ce-vrea-in-schimbul-actelor-4.jpg)

Problema pazei pentru clădire a fost semnalată de mai mult timp. În 2019, un individ a intrat în Serviciul de Probaţiune şi a ameninţat că va detona o bombă. În ciuda legii care obligă ministerul Justiţiei să asigure supravegherea, după incident nu s-au luat măsuri. Mai mult, în perioada lucrărilor, de pază ar trebui să se ocupe constructorul. Şeful de şantier a evitat orice discuţie.

„Nu puteţi să purtaţi o discuţie cu mine, purtaţi cu altcineva, uitaţi e lume pe aici”.

Într-un comunicat, poliţia Capitalei anunţă că a început o anchetă. Momentan, nu pentru furt ci pentru lipsa pazei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel