Furtună devastatoare într-un oraș din Spania. Un strat de gheață de aproape un metru a acoperit în întregime străzile

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un oraș din Spania se confruntă cu o furtună devastatoare. Un strat de gheață de aproape un metru a acoperit în întregime străzile
Un oraș din Spania se confruntă cu o furtună devastatoare. Un strat de gheață de aproape un metru a acoperit în întregime străzile

O furtună devastatoare s-a năpustit în Sant Hilari Sacalm, Spania, ieri după-amiază. Cantități impresionante de grindină s-au abătut asupra zonei, iar în unele locuri, stratul măsura aproape un metru. 

O furtună cu grindină a surprins locuitorii din Sant Hilari Sacalm (Girona) miercuri după-amiază devreme. În acest oraș au căzut peste 60 de litri pe metru pătrat iar acumularea de apă și grindină a atins o înălțime de peste un metru, pe unele străzi, blocând traficul și inundând unele case.

Una dintre imaginile lăsate de furtună este cea a unei mașini prinse în grindină, după ce șoferul a încercat să treacă prin Plaza del Dr. Gravalosa, pe unde trecea un pârâu, care a fost acoperit la începutul secolului al XX-lea, și unde gheața a acoperit embornalele, provocând inundații importante.

 

 

 

Serviciile de urgență au raportat mai multe avertizări



Pompierii i-au salvat pe șofer și pe pasagerul său, iar apoi au scos vehiculul după ce au îndepărtat grindina cu un excavator. Potrivit TV3, victimele au fost doi turiști francezi care nu cunoșteau zona.

Serviciile de urgență au raportat mai multe avertizări, iar intervenția a fost necesară în unele ocazii. În ciuda acestui fapt, ei raportează că nu s-au înregistrat răniți.

Serviciul meteorologic catalan emisese o alertă de pericol de vreme violentă și, deși regiunea Selva, unde se află Sant Hilari Sacalm, nu se afla pe hartă, această comună se învecinează cu Osona, care era în alertă roșie.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al citiorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel