Furtună cu grindină uriaşă în Spania. Un copil de 20 luni a murit - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O furtună extrem de violentă a lovita azi-noapte nord-estul Spaniei, iar o fetiță de doar un an și opt luni a murit.

O fetiţă în vârstă de 20 de luni a murit în noaptea de marţi spre miercuri în nord-estul Spaniei după ce a fost lovită de grindină în timpul unei furtuni extrem de violente, au anunţat autorităţile locale şi sanitare din această ţară, relatează AFP.

O bucată de grindină "a lovit-o în cap" şi "ea nu a supravieţuit", a declarat pentru postul radiofonic RAC1 Carme Vall, consilier municipal la Primăria din La Bisbal d'Emporda, o comună situată în apropiere de oraşul Girona din Catalonia, care a fost afectată de acea furtună.

"Grindina a căzut doar pentru 10 minute, însă au fost 10 minute de teroare", a adăugat ea.

Spitalul din Girona, unde fetiţa a fost transferată, a precizat că victima avea vârsta de 20 de luni şi a confirmat că ea "a murit în această noapte în unitatea noastră", fără să ofere alte detalii.

Grindina s-a abătut marţi după-amiază asupra comunei La Bisbal d'Emporda, provocând pagube materiale uriaşe din cauza dimensiunilor impresionante ale fragmentelor de gheaţă, al căror diametru a atins 11 centimetri, a precizat Carme Vall.

Vitraliile bisericii din localitate au fost sparte în urma impactului cu grindina, potrivit unor fotografii publicate pe site-ul primăriei locale.

Acele bile de gheaţă dură ca piatra au avariat şi numeroase automobile, unele având caroseriile înfundate sau geamurile sparte, precum şi bănci publice, conform imaginilor transmise de televiziunea publică spaniolă. 

VIDEO

 

 

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel