Furtuna a făcut PRĂPĂD în mai multe localități din Moldova: Zeci de copaci și stâlpi doborâți de furtună

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Zeci de copaci și stâlpi de electricitate și telefonie au fost doborâți de furtună în județele din Moldova. Peste 5.000 de consumatori din mai multe localități din județul Neamț au rămas fără curent electric.

Potrivit ISU Iași, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci și stâlpi căzuți de străzi în localitățile Țibănești, Bprșa, Răducăneni și Dobrovăț. De asemenea, în Iași s-a intervenit pentru îndepăratea unui arbore căzut peste peste o conductă de gaze naturale, iar în localitatea Roșcani pentru un copac căzut peste firele electrice.

În județul Neamț, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase cod roșu, localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Traian, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina și Cuejdiu sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. La ora 20.00, 5040 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Echipele de intervenție ale companiei de distribuție a energiei lucrează pentru remedierea situației.

Tot în Neamț, pompierii au intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism în Roman și a unui stâlp căzut pe stradă în localitatea Lunca.

De asemenea, acoperișul unei case a fost distrus în localitatea Pildești, comuna Cordun, iar mai multe gospodării au fost inundate în Roman, Ștefan cel Mare, Turturești și Bodeștii de Jos.

Pompierii din Neamț au mai intervenit pentru îndepărtarea unor copaci și stâlpi căzuți în localitatea Budești, unde un arbore a căzut peste o casă, între localitățile Izvor și Ion Creangă, Bașta, Ștefan cel Mare și Roman.

Mai multe județe din Moldova au fost miercuri după-amiază sub avertizări Cod roșu de averse și vijelii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel