Funcție importantă pentru fostul agent guvernamental care a schimbat apărarea statului la CEDO în cazul Dragnea vs. România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Avocatul Viorel Mocanu, care a demisionat recent din funcția de agent guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), schimbând linia de apărare a statului român în procesul cu fostul lider al PSD Liviu Dragnea, a rămas în funcția de membru al Consiliului de Administrație al TAROM, după cum a confirmat, luni, compania națională de transport aerian.

„Dl. Mocanu este în prezent membru al CA TAROM. Mandatul său a fost prelungit împreuna cu mandatul altor administratori în data de 15.07.2019", a comunicat echipa TAROM, potrivit HotNews.ro.

Conform declarației de avere depuse de Mocanu în mai 2019, el încasase suma de 7.302 lei ca membru al CA al Tarom. Conform site-ului oficial al TAROM, membrii Consiliului de administrație al companiei primesc o remunerație de 12.500 de lei brut, pe lună.

De asemenea, din octombrie 2018 până în februarie 2019, Mocanu a fost consilier onorific pentru relații externe al ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Din februarie 2012, Viorel Mocanu, care le fusese avocat inclusiv lui Sorin Oprescu și Oanei Zăvoranu, a fost numit agent guvernamental al României la Curtea Eurpeană a Drepturilor Omului (CEDO), în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Mocanu a fost numit în MAE pe 12 februare 2019, mai întâi pe o funcție de director, cum era încadrată poziția de agentul guvernamental la CEDO atunci, iar apoi a fost promovat secretar de stat, din 16 aprilie 2019. El și-a dat demisia, iar în 21 august 2019 a fost eliberat oficial din funcția de secretar de stat, agent guvernamental al României la CEDO, de către premierul Viorica Dăncilă.

Iată însă că Viorel Mocanu a rămas membru al Consiliului de Administrație al TAROM, funcție remunerată cu 12.500 de lei brut, pe lună, conform site-ului oficial al companiei de stat. Dacă se plătesc impozite și constribuții sociale, un membru al CA al TAROM ar mai rămâne cu circa 7.300 de lei net pe lună.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel