Frontierele României tranzitate de peste 90.000 de persoane. Jumătate au trecut la graniţele cu Ungaria

Andreea Cosma |
Data publicării:

Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au făcut formalitățile de control aproximativ 90.200 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 31.700 mijloace de transport (dintre care 11.000 automarfare). Jumătate dintre persoane au tranzitat vămile cu Ungaria.

Pe sensul de intrare au fost, sâmbătă, la nivelul întregii țări, aproximativ 56.800 persoane cu 18.200 mijloace de transport care au făcut formalități de control, iar pe sensul de ieşire, 33.400 persoane cu 13.500 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 42.800 de persoane şi 17.900 de mijloace de transport (cu 4.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 32.500 de persoane cu 12.500 mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost PTF Nădlac II, judeţul Arad (cu peste 11.200 de persoane care au trecut frontiera, din care 6.800 pe sensul de intrare şi aproximativ 5.000 de mijloace de transport) şi PTF Petea, judeţul Satu Mare (pe aici au trecut peste 8.500 persoane, din care 7.400 pe sensul de intrare şi aproximativ 3.000 de mijloace de transport).

 

Număr mare de treceri la graniţa cu Ungaria

 

Poliția de Frontieră a transmis, duminică, faptul că în acest timp, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

În plus, pentru formalităţi, poliţiştii de frontieră folosesc pentru controlul documentelor staţii mobile.

Polițiștii de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor. Există frontiera de pe raza județului Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula, frontiera de pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany și pe raza județului Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel