Frontieră. Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat în România de la declanşarea crizei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Frontieră. Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat în România de la declanşarea crizei
Frontieră. Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat în România de la declanşarea crizei

Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat, până în prezent, în România de la declanşarea crizei din ţara lor.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, până la data de 20 martie, ora 24,00, au intrat în România 500.747 cetăţeni ucraineni.

Duminică, prin punctele de frontieră au intrat în România 9.582 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,4% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.986 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova - 3.246 (scădere cu 9,5%).

 

În ultima zi, în Romnâia au intrat peste 9.5000 de cetăţeni ucraineni

 

De asemenea, în data de 20.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România  de persoane, dintre care 9.582 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,4% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.986 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 3.246 cetăţeni ucraineni (scădere cu 9,5%).

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestra, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel