Franța. Un român și-a bătut și torturat ore întregi unchiul ca să-i dea PIN-ul de la card. "Îmi trebuiau bani să cumpăr o armă să-i omor pe toți"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român a fost condamnat la închisoare în Franța, după ce și-a batut și torturat unchiul pentru a-i da PIN-ul de la card.

Bătrânul în vârstă de 83 de ani este încă în stare de șoc din cauza atacului extrem de violent suferit în locuința sa din Tournan-en-Brie, scriu jurnaliștii francezi care au participat la proces. 

Bătut, eletrocutat și aproape sufocat

 

"A fost imediat după prânz, soția mea era la cumpărături când a început să mă lovească pe tot corpul și în față. Apoi m-a electrocutat cu pistolul său electric, înainte de a mă lega și de a-mi pune bandă adezivă, atât pe nas, cât și pe gură. Am crezut că o să mor sufocat", a povestit bătrânul în instanță. Calvarul bătrânului a durat câteva ore, relatează publicația actu.fr.

Bătrânul în vârstă de 83 de ani depus mărturia emoționantă la Tribunalul Penal Melun. Cu vocea tăiată de emoție, bărbatul a povestit cu greu calvarul prin care a trecut timp de câteva ore, pe 8 octombrie, în propria casă

La final, unchiul agresorului a tras o concluzie simplă: "Nu vreau să-l mai văd!".

Românul a fost reținut la câteva zile

 

Nepotul pensionarului, care a fost reținut la câteva zile după faptă, a ascultat impasibil mărturia, aproape absent.

Procurorul a relatat filmul evenimentelor: nepotul i-a furat cardul bancar al octogenarului, apoi i-a cerut PIN-ul. A ieșit să probeze cardul, iar apoi s-a întors la unchiul său, încă legat, sub pretextul că PIN-ul este greșit, și a început să-l bată din nou.

Soția pensionarului a fost cea care i-a curmat chinul, atunci când s-a întors de la cumpăraturi. L-a găsit pe soțul său gemând, încă legat și sângerând. Atacatorul, între timp, fugise deja, iar anchetatorii au urmărit achizițiile și retragerile efectuate de pe cardul furat la Evreux, oraș unde a fost și arestat.

Cum justifică românul comportamentul său: "M-au bătut când eram mic" 

 

Florin B. (28 de ani), tânărul acuzat că și-a torturat unchiul, a încercat să-și explice gestul. El a evocat constant "rele tratamente" pe care le-a suferit încă din copilărie din partea familiei, pe care o respinge de-a dreptul.

El povestește cu furie că planul său era să-și „rănească” mătușa și unchiului, să le incendieze casa și să-și omoare părinții înainte de a se sinucide. Cu banii luați de pe card intenționa să cumpere o armă. Părinții tânărului sunt de fapt părinții adoptivi, că s-a născut în România unde a locuit până la vârsta de 8 ani înainte de a fi adoptat de o familie franceză. 

"Persoană antisocială"

 

Necazurile s-au ținut lanț încă de mic copil, fiind obligat să frecventeze instituțiile psihiatrice încă de la vârsta de 13 ani, până când a fost pus sub tutelă la vârsta adultă. Cu toate acestea, în ciuda unui istoric clinic deja greoi, expertiza efectuată în detenție nu a scos la iveală nicio patologie psihică. Ea subliniază doar o "personalitate antisocială și psihopată, fără alterarea discernământului".

Avocatul său a încercat să explice situația clientului său, "copil al abandonului, al disperării și al orfelinatelor românești de o reputație sinistră".

Instanța l-a condamnat pe Florin B. la 4 ani de închisoare , inclusiv un an cu suspendare, și revocarea unei suspendări anterioare de 3 luni. Totodată, va trebui să urmeze un tratament psihiatric, are interdicție de a intra în Tournan-en-Brie și trebuie să plătească 650 de euro drept despăgubire victimei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel