Franța. Un muncitor român de la un abator și-a înjunghiat colegul de cameră: „Te tai și te pun în frigider”. Alți conaționali au reușit să scape

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un muncitor român, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat, ieri, de judecătorii din Bourg-en-Bresse, departamentul Ain, în regiunea Ron-Alpi din Franța, pentru violență  și amenințări cu moartea.

În boxa tribunalului Bourg-en-Bresse din Franța, românul a fost ieri liniștit. Însă, pe 26 martie, sub influența băuturilor alcoolice, și-a speriat colegii de cameră când și-a dat seama că telefonul mobil i-a dispărut. Angajat al unui abator din Bourg-en-Bresse din zona Cenord din iunie 2021, a început prin a-i insulta pe cei trei compatrioți cu care împărțea camera: „Vă tai ca pe porci și vă pun în frigider”. Amenințări luate în serios de colegii lui deoarece „avea un cuțit cu mâner galben lângă el”.

Doi bărbați au ieșit precauți din apartament și s-au plimbat lăsându-l pe român să se calmeze. Când s-au întors, cel de-al treilea coleg care a ațipit avea mai multe lovituri prin înjunghiere, din fericire nu prea grave: răni la tibie și tăieturi pe față. Poliția a intervenit, iar victima a fost tratată de un medic.

Franța. Șofer român de TIR, mort în urma unei explozii la autocisterna cu petrol

Trimis în judecată pentru violență cu armă și amenințări cu moartea, inculpatul român a susținut că nu își amintește prea bine faptele. Acest lucru nu a contat și a fost găsit vinovat de instanță. Muncitorul român a fost condamnat la opt luni de închisoare cu detenție continuă și i s-a interzis intrarea în departamentul Ain timp de cinci ani.

 

Muncitor român la abator, ucis la serviciu, de alt conațional

 

Un alt muncitor român la abator a fost înjunghiat de un coleg. De această dată atacul a fost fatal, în Germania. Un conațional de 36 de ani l-a înjunghiat pe altul, de 35 de ani, când se aflau la muncă, pe fondul unui conflict. Făptuitorul i-ar fi luat apărarea unei alte românce, la sediul producătorului de carne Tönnies din Rheda Wiedenbrück, landul Renania de Nord-Westfalia. 

La 12 martie anul trecut, bărbatul ar fi intervenit într-o ceartă între ultima victimă (35 de ani) și logodnica sa, care lucra, de asemenea, la fabrica de carne din Rheda-Wiedenbrück. Ulterior, cearta ar fi escaladat în așa măsură încât românul acuzat și-a ucis compatriotul cu o lovitură de cuțit bine țintită în piept. Cuțitul de măcelar are o lungime a lamei de aproximativ zece centimetri. În momentul disputei, o bandă transportoare cu o lățime de aproximativ 25 de centimetri îi despărțea pe cei doi.

Franța. Doi români au răspândit teroare în porturi: 108 victime și prejudiciu de 300.000 de euro

Ca și în procedura preliminară, inculpatul și-a recunoscut fapta. El a explicat însă că s-a temut de un atac al adversarului furios, pe care a vrut să-l evite. Potrivit declarațiilor anterioare ale anchetatorilor, crima a avut loc sub ochii a numeroși colegi care erau îngrijiți de capelani de urgență. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel