Franța. Sute de migranţi, care încercau să ajungă în Anglia, salvaţi de polițiștii de frontieră

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Sute de migranţi, care încercau să ajungă în Anglia cu ambarcaţiuni improvizate, au fost salvaţi în largul strâmtorii Pas-de-Calais, care separă Franţa de Marea Britanie.

Două sute şaptezeci şi doi de migranţi, care încercau să ajungă în Anglia cu ambarcaţiuni improvizate, au fost salvaţi marţi, 16 noiembrie, în largul strâmtorii Pas-de-Calais, care separă Franţa de Marea Britanie, a anunţat prefectura maritimă a acestei regiuni din nordul teritoriului francez, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Astfel, o navă de coastă a Jandarmeriei maritime a salvat 48 de naufragiaţi în cursul a trei operaţiuni pe mare.

În urma operațiunii, prefectura a contabilizat un total de 10 astfel de acțiuni de salvare distincte, dintre care una cu implicarea unei nave comerciale. Aceasta naviga în apropierea unei ambarcaţiuni aflate în dificultate şi a recuperat 31 de naufragiaţi pe care i-a debarcat apoi în portul Dunkerque.

 

Mii de migranţi au încercat să traverseze strâmtoarea, punându-şi viaţa în pericol


Ulterior, cei 272 de naufragiaţi au fost aduşi în porturile Calais, Dunkerque sau Boulogne-sur-Mer, unde au fost plasaţi sub supravegherea poliţiei de frontieră şi a pompierilor.

De la începutul anului și până în 31 august, aproximativ 15.400 de migranţi au încercat să traverseze strâmtoarea, punându-şi viaţa în pericol. Dintre aceștia, 3.500 au fost "recuperaţi în timp ce se aflau în dificultate" în larg şi readuşi pe coasta franceză, potrivit prefectului maritim, Philippe Dutrieux, scrie Agerpres.

 

Polițiștii de frontieră români au salvat sute de oameni din Marea Mediterană

 

În urmă cu câteva zile, și polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă, au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene și au salvat zeci de oameni în pericol.

Polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă , aflați în misiune FRONTEX, au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene și au salvat peste 260 de oameni aflați în pericol, scrie Mediafax. În ultimele săptămâni, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe timpul operaţiunilor au fost salvate peste 260 de persoane. Acestea au naţionalităţi diferite, dintre care aproximativ 100 de copii, care se aflau în pericol pe mare, pe ambarcaţiuni supraaglomerate.

Ulterior, polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă şi le-au debarcat în siguranță în porturile italiene. În cele din urmă, cei salvați au fost preluați de autorități pentru stabilirea identităţilor acestora şi pentru realizarea altor proceduri specifice, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel