Franţa suspendă zborurile provenite din ţările din sudul Africii, de teama noii variante de coronavirus

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Franţa a suspendat vineri zborurile provenite din ţări ca Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia şi Eswatini (fosta Swaziland) în mod imediat şi pentru minimum 48 de ore după detectarea în Africa de Sud a unei variante noi şi îngrijorătoare, relatează EFE.

"Aceste măsuri intenţionează să protejeze în faţa venirii acestui virus", a spus ministrul sănătăţii, Olivier Veran, care a reamintit că noua variantă se răspândeşte mai repede dar că până în acest moment există puţine cazuri.

Noua variantă identificată în Africa de Sud, numită B.1.1.529, care a condus la o cădere cu 4 % a Bursei de la Paris vineri la deschidere, îngrijorează autorităţile franceze care au informat în cursul dimineţii că vor acţiona pentru a evita intrarea acesteia pe teritoriul francez.

"Ne aflăm într-o stare de precauţie incipientă absolut justificată. Cetăţenilor francezi, care s-au întors din Africa australă în ultimele două săptămâni, le cerem să intre în legătură cu autorităţile sanitare pentru a fi diagnosticaţi", a precizat Olivier Veran.

Ministerul Sănătăţii a indicat aceste 48 de ore vor permite începerea de consultări cu alţi membri ai Uniunii Europene pentru a obţine mai multe informaţii despre noua variantă.

Franţa se alătură astfel deciziilor luate deja de ţări ca Italia, Germania, Ţările de Jos sau Israel, în timp ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus întreruperea conexiunilor dintre UE şi această zonă a continentul african.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel