Franța. Stomatologi români, acuzați de sclavie: Maria mânca pâine uscată după ce muncea 20 ore pe zi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un cuplu de stomatologi români din Dun-sur-Auron, departamentul Cher, Franța, s-au prezentat astăzi în fața judecătorilor din Bourges fiind acuzați de sclavie modernă.

Potrivit anchetatorilor, faptele ar fi durat 2 ani, din primăvara anului 2014 până în primăvara anului 2016, în Vorly. La acea vreme, Maria, o româncă în vârstă de 37 de ani, s-ar fi angajat „la negru” pentru cei doi conaționali. Ar fi muncit aproape continuu, 7 zile pe săptămână, de la 05.00 dimineața până la 01.00 noaptea, fiind plătită cu doar 250 euro pe lună.

Maria ar fi muncit neobosit în casă, avea grijă și de fiica cuplului, ba chiar făcea curățenie și în cabinetul stomatologic fără odihnă și cu niște condiții de cazare nedemne. Faptele par grave, însă dovezile sunt puține.

 

Cuplul de români infirmă totul

 

Maria a spus procurorilor că mânca pâine uscată, făcea treburile casnice, avea grijă de animale, avea grijă de copil și mai făcea curățenie și în cabinet. Fără mamă, Maria susține că avea o dependență emoțională față de cuplu și de aceea ar fi acceptat.

Cuplul de români infirmă totul: „Maria a luat inițiativa de a lucra atât de mult. Am considerat-o fiica noastră! I-am cumpărat și un scuter pentru ca Maria să fie liberă să se miște. În niciun moment nu a căutat refugiu în altă parte”, scrie francebleu.fr.

 

Cuplul de stomatologi români este urmărit penal și în legătură cu alți patru angajați români

 

Comitetul împotriva sclaviei moderne, parte civilă, a pretins 96.000 de euro daune și dobânzi pentru Maria și 20.000 de euro daune morale. Procurorul a solicitat o pedeapsă cu închisoare de doi ani cu suspendare împotriva cuplului de stomatologi cu obligația de a părăsi teritoriul.

Decizia judecătorilor va fi pronunțată în data de 17 martie.

Cuplul de stomatologi români este, de asemenea, urmărit penal pentru muncă la negru la alți patru angajați români, găzduiți și ei în condiții nedemne.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel