Franța. Șofer român, condamnat după ce le-a arătat degetul mijlociu altor șoferi. „Îmi era rău“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un șofer român de camion a fost condamnat la închisoare și s-a ales cu permisul suspendat pentru jumătate de an, după ce a condus imprudent pe autostradă și chiar le-a arătat degetul mijlociu celorlalți participanți la trafic.

Un șofer român în vârstă de 42 de ani a fost condamnat joi, 17 decembrie 2020 de instanța din Lisieux (Calvados). El a fost judecat după ce, la 9 septembrie 2020, nu respectase timpul de odihnă și de conducere, dar, mai presus de toate, după testare, s-a dovedit că ave un nivel de alcool de 2,68 g de alcool la mie, în sânge. Șoferul de 42 de ani,  tatăl a doi copii, s-a ales cu permisul de conducere suspendat și a fost demis în urma faptelor.

Un alt șofer român a informat jandarmeria despre faptul că acesta conducea periculos pe autostradă. El a explicat că șoferul l-a întrecut pe A13 la nivelul orașului Cricqueville-en-Auge (Calvados), în direcția Parisului, apoi a tras brusc de volan după ce a trecut pe lângă el. Fusese forțat să frâneze brusc și să intre pe banda de oprire de urgență.  L-a ajuns din urmă și, de la nivelul cabinei lui, bărbatul îi arătase degetul mijlociu, apoi a începu să conducă în zigzag pentru a-l împiedica să treacă.

Cum motivează gestul 

 

Alertați, soldații plutonului motorizat din Pont-l'Évêque l-au verificat pe șoferul periculos mai târziu la stația de taxare din Dozulé (Calvados). Bărbatul care era parcat, cu motorul în funcțiune, dormea ​​liniștit la volan.  

În fața instanței, acesta recunoaște că a cumpărat câteva beri și că le-a băut în timp ce conducea. Cu o voce obosită, vorbește despre oboseală și angoasă: „O stare de rău” și susține că nu își amintește de faptele cu care este acuzat.  Șoferul camionului a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare. Licența sa este suspendată timp de 6 luni. Li se cere să urmeze un curs de conștientizare a siguranței rutiere în termen de 6 luni, potrivit actu.fr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel