Români, accident grav în Franța: Unul dintre șoferi, scos după 4 ore din cabina strivită, după ce a căzut într-o râpă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu puțin înainte de ora 7 dimineața, sâmbătă, 11 decembrie, un camion înmatricult în Români a plonjat într-o râpă, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii. Ambii șoferi aflați în cabină au fost grav răniți, fiind scoți după mai multe ore de intervenție. Accidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Etagnac, în Charente, Franța.

Un teribil și spectaculos accident de circulație a avut loc sâmbătă dimineață, cu puțin înainte de ora 7, pe RN 141, pe centura de ocolire Chabanais, între sensurile giratorii Chabanais și Étagnac, la nivelul localității "Chez Chabaud", pe sensul Limoges - Angoulême.

Șoferul unui camion românesc, care transporta piese metalice, a pierdut controlul vehiculului, care a plonjat în șanț. Camionul a urcat pe terasament, s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă, potrivit sudouest.fr. Traficul a fost complet oprit pe sensul Limoges-Angoulême toată dimineața și aproape toată după-amiaza de sâmbătă.

 

Unul dintre români, scos după 4 ore din cabina strivită, după ce a căzut într-o râpă

 

Cauza accidentului este probabil stratul gros de gheață care a acoperit toate drumurile din Limousin și Charente Limousine, în dimineața de sâmbătă. O echipă a Direcției Interdepartamentale Routes du Centre-Ouest (DIRCO) a descoperit mastodontul în râpă, în timpul unei operațiuni de sablare pe carosabil, și a anunțat pompierii.

Cei doi ocupanți ai camionului, șoferul și colegul lui, de naționalitate română, în vârstă de 40 de ani, au fost grav răniți și au fost transportați la Spitalul Universitar din Limoges. Din impactul căderii, remorca a fost ruptă în două. Capul tractor și bucata din remorcă încă atașată de el au fost aruncate în râpă.

Șoferul și pasagerul au rămas blocați în cabină, încarcerați. Dacă pasagerul a putut fi scos destul de repede din cabină și transportat la Limoges, după ce a fost îngrijit la fața locului, a fost nevoie de aproape patru ore ca oamenii de la servicii de urgență să-l scoată pe șofer. Au fost mobilizați aproximativ douăzeci de pompieri, cu participarea centrelor de salvare din Chabanais, Terres-de-Haute-Charente, secția VSRD (vehicul specializat pentru vehicule grele), SMUR din Saint-Junien și Limoges și GRIMP (recunoaștere și intervenție), pentru remorca să fie asigurată cu sprijinul unui utilaj specializat de reparații, înainte de a-l scoate pe șofer. 

 

Locul blestemat din Franța: Un alt șofer român a murit strivit pe loc

 

În urmă cu patru ani și jumătate, în aproape același loc, un alt șofer român și-a pierdut viața, într-un loc numit „Maison Neuve” de pe RN 141 în orașul Exideuil-sur-Vienne (Charente). O furgonetă condusă de un român de 22 de ani s-a ciocnit frontal cu o semiremorcă care venea din sens opus și care transporta cutii de suc de portocale. Mașina lui s-a izbit de o casă din apropiere.

2. -imagine fara descriere- (sofer-romn-mort-accident-franta-2016.PNG)

Pridvorul s-a prăbușit peste vehicul, prinzându-l pe șofer sub un morman de tablă, moloz, piatră și lemn. Tânărul șofer român a murit în urma impactului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel