Franța. Româncă, atacată cu pietre și amenințată de un vecin: „Ești moartă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Româncă, atacată cu pietre și amenințată de un vecin: „Ești moartă!”
Franța. Româncă, atacată cu pietre și amenințată de un vecin: „Ești moartă!”

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat, marți, de judecătorii francezi după ce a amenințat o vecină româncă că o va ucide din cauza naționalității sale.

Amenințările cu moartea la adresa vecinei sale din cauza originilor sale etnice l-au condus pe Alexandre N., în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în Avranches, în fața magistraților din cadrul instanței penală Coutances, departamentului Manche, în regiunea Normandia de Jos din Franța.

Potrivit rechizitoriului, în data de 24 iulie 2021, „inculpatul a observat că i-au fost aruncate ouă pe mașina parcată. Apoi a atacat-o verbal pe una dintre vecinele sale de origine română, cu care are în mod regulat neînțelegeri. În mai multe rânduri, i-ar fi declarat: Am să te omor, ești moartă!”.

Jandarmii, avertizați de un alt vecin, l-au trimis pe bărbat acasă și apoi au constatat că, din balconul său, acesta continuă să-și insulte și să-și amenințe victima.

 

Românca susține că bărbatul i-a amenințat și nepoatele

 

Românca spune că a primit pietre în geamuri și susține că inculpatul îi amenință și nepoatele. Ea precizează că locuiește acolo de 11 ani, fără să aibă vreodată probleme. Însă, conflictele au început în urmă cu doi ani, când a sosit inculpatul.

Agresorul recunoaște faptele, pe care spune că le regretă. Instanța l-a condamnat pe Alexandre N. la 2 luni închisoare.

 

Familie de români, atacată cu pietre în Irlanda

 

Amintim că alți români au fost atacați cu pietre, de această dată în Irlanda. Familie de români, care locuiește în Portadown, Irlanda de Nord, a declarat că nu se mai simte în siguranță, după ce a fost atacă de mai multe ori. Cel mai recent incident s-a petrecut cu pietre și dovleci, conaționalii fiind atacați de aproximativ 20 de adolescenți. Cu altă ocazie, huliganii au forțat ușa de la intrarea casei, pe care au reușit și s-o rupă.

Poliția tratează atacul ca pe o infracțiune motivată de rasism, afirmând că această familie este „țintită în mod repetat de un grup de tineri”.

Florentina Dimache, care locuiește împreună cu cei doi copii ai ei, a declarat, pentru publicația britanică BBC News, că familia ei nu a făcut nimic care să provoace un astfel de comportament și este vizată „pur și simplu din cauza naționalității”

„Este foarte greu pentru că am venit aici doar pentru a lucra și pentru fiica mea”, a adăugat românca. „Îi place să fie aici, dar acum este foarte tristă și îmi spune: mamă, ne putem întoarce în România pentru că nu mai simt că vreau să rămân aici?”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel