Franţa. Proteste în Paris, împotriva restricțiilor impuse de autorităţi - LIVE

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
proteste_paris_28_septembrie
proteste_paris_28_septembrie

Mai mulţi parizieni, nemulţumiţi de restricţiile impuse de autorităţi, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, au ieşit în stradă, în această seară. 

 

Străzile Parisului sunt pline în această seara de zeci de persoane, care protestează nemulţumite de restricţiile impuse de autorităţi, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. 

 

Reamintim că ministrul sănătăţii din Franța, Olivier Veran, a declarat că se vor lua noi măsuri de restricţie, pentru limitarea răspândirii bolii.  Franța a intrat în alertă după ce 19% din paturile ATI pentru COVID-19 au fost ocupate. „Este o situaţie epidemică gravă, care necesită luarea unor măsuri suplimentare. Răspândirea virusului creşte rapid. Situaţia e îngrijorătoare şi în spitale, avem 6.000 de francezi internaţi cu COVID-19. 19 la sută dintre ei sunt la Terapie Intensivă”, a declarat Olivier Veran.

Franţa va fi împărţită în mai multe zone de alertă – zonă roşie, zonă de alertă ridicată şi zonă de alertă maximă. „Pentru a clasifica zonele, ne bazăm pe trei indicatori cheie ai acestei faze a pandemiei: rata incidenţei, care măsoară intensitatea răspândirii virusului şi astfel numărul de pacienţi, rata incidenţei la persoane peste 65 de ani, care sunt mai fragili şi mai expuşi formelor grave, şi numărul pacienţilor de la terapie intensivă, care reflectă impactul pandemiei pe sistemul nostru de sănătate”, a menționat Olivier Veran. Ministrul sănătăţii din Franța a menționat că în cazul în care se va depăși starea de alertă, Guvernul francez va fi nevoit să declare stare de urgenţă în unele teritorii. „Situaţia epidemică poate fi numită tensionată, cu consecinţe deja foarte grave asupra sistemului nostru sanitar. Dacă această ultimă stare de alertă ar fi depăşită, nu avem de ales decât să declarăm stare de urgenţă în aceste teritorii. Barurile, restaurantele şi toate celelalte localuri deschise pentru public vor fi închise începând de sâmbătă. Aceste măsuri, deşi dificile, sunt necesare, sunt convins de asta”, a precizat Olivier Veran.

 


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel