Franța. Proteste în fața magazinelor care nu permit intrarea celor fără certificat verde: „Ne este foame, lasă-ne să intrăm”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța. Proteste în fața magazinelor care nu permit intrarea celor fără certificat verde Ne este foame, lasă-ne să intrăm
Franța. Proteste în fața magazinelor care nu permit intrarea celor fără certificat verde Ne este foame, lasă-ne să intrăm

Grupuri de francezi nevaccinați anti-COVID s-au adunat în fața unor supermarketuri, în această săptămână, pentru a forța intrarea, conform publicației La Republique des Pyrenees.

Aproximativ patruzeci de persoane s-au adunat, miercuri dimineață, în fața centrului comercial Leclerc Tempo din Pau pentru a protesta împotriva obligativității prezentării permisului de sănătate în centrele comerciale de peste 20.000 mp.  „Vreau să intru să-mi fac cumpărăturile de bază, cu permisul sanitar sau nu”, striga un protestatar. „Doar aplicăm legea”, a răspuns unul dintre ofițerii de securitate. „Ne este foame, lasă-ne să intrăm. Este discriminare! ”, a replicat un alt protestatar. 

În ciuda faptului că tensiunile erau atât de aprinse în fața centrului comercial spațios care nu le putea permite nevaccinaților să intrepă „la 250 de metri, aveți un supermarket mai mic, care nu necesită permisul sanitar”. Alte mitinguri au avut loc miercuri în fața supermarketurilor, în special în Marsilia, Grigny sau Pau, unde a fost nevoie tot de intervenția poliției, confrom publicației Liberation, scrie Antena3.ro.

 

Ce spune legea care a dus la protestele clienților nevaccinați?

 

Regula se aplică doar în cazul centrelor comerciale care depășesc  20.000 mp. .Aceste centre comerciale necesită acum un permis de sănătate de la clienții lor pentru a le permite să intre. Legea se aplică doar în zonele unde incidența este de aproximativ 200 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână. Dacă un centru comercial este supus trierii cumpărătorilor în funcție de permisul de sănătate, se asigură că există alte mijloace de a face cumpărături esențiale în împrejurimile imediate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel