Franța. O româncă și cei doi copii ai săi dorm într-o mașină, după ce un incendiu le-a mistuit casa: „Nimeni nu mă ia, nu mai suport“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ana Claudia, o mamă româncă în vârstă de 40 de ani și cei doi copii ai săi au rămas fără adăpost în urma unui incendiu. Femeia, cu handicap, este disperată și nu vede nicio ieșire din situația în care se află. 

Ana Claudia și cei doi copii ai săi au rămas fără adăpost de când un incendiu a distrus o parte din apartamentul lor de pe strada Madame Renee Coty din Dieppe, Franța. Dezastrul a avut loc în urmă cu puțin peste două luni. Bucătăria a fost grav avariată și trebuie făcute lucrări de anvergură. 

De atunci, mama româncă în vârstă de 40 de ani și cei doi copii ai săi dorm pe unde apucă. Au înnoptat chiar și în mașină, dar pericolele la care simt ca se expun sunt mari. 

"Din motive de siguranță, accesul liber în apartament nu va fi posibil înainte de sfârșitul lunii mai, până la efectuarea lucrărilor de decontaminare și de îndepărtare a azbestului de pe etaje", subliniază proprietarul social Habitat 76, de care depinde apartamentul.

Românca și copiii săi dorm în mașină, după un incendiu devastator

 


Timp de 28 de zile, Ana Claudia și copiii ei, în vârstă de 17 și 14 ani, au fost acoperiți de asigurarea de locuință. Au fost cazați într-un hotel. Dar de atunci, mama nu mai are unde să locuiască sau să rămână peste noapte. În două rânduri, ea și fiii ei au fost nevoiți să doarmă în mașină. "Este periculos", spune femeia de origine română. De asemenea, ea spune că a fost discriminată de unii dintre vecinii săi din clădirea unde locuia din Neuville-lès-Dieppe.

Potrivit avocatului ei, Tomeh, este în curs o procedură de evacuare a familiei. Potrivit acestuia, Habitat 76 este obligat să găzduiască temporar familia până când apartamentul va fi reparat. Dar situația este complexă. În ceea ce-l privește, proprietarul asigură că este în dreptul său având în vedere situația:

"Conform prevederilor legale în vigoare, locatorul nu este obligat să relocheze temporar familia, această responsabilitate revenind asigurătorului care acoperă paguba, scrie într-un comunicat de presă. Pentru toate acestea, Habitat 76 caută de obicei orice soluție pentru a facilita relocarea în parcul său a gospodăriilor sinistrate".

"Dar, în acest caz, având în vedere, în plus, obligațiile Habitat 76 față de ceilalți chiriași, doamna fusese informată de la bun început că nu era posibil să o relocheze în imobilul administrat de Habitat 76, continuă proprietarul social. Luna de relocare plătită de asigurător a fost astfel destinată să permită căutarea unei soluții alternative de relocare".

Ana Claudia, bolnavă și discriminată

 

Ana Claudia spune că plătește în continuare chiria proprietarului și că nu se poate apropia de alte structuri sociale. "Sunt blocată", suspină ea. Mama este conștientă de problemele de vecinătate care există pe strada Madame Renee Coty, "dar nu merit asta.

Ea continuă, cu vocea tremurândă: "Nu am putut nici măcar să-mi scot lucrurile personale din apartament. "Ana Claudia nu lucrează și primește o alocație pentru persoanele cu handicap: "Am probleme serioase cu artrita", explică ea, citată de actu.fr.

Miercuri, 19 mai, ea s-a chinuit să urce cu greu cele trei etaje ale unei clădiri din centrul orașului Dieppe. De la începutul săptămânii, familia a fost cazată la un prieten, dar situația este temporară. A fost stabilită o întâlnire cu un asistent social de la Primăria Dieppe pentru a încerca să se găsească o soluție.

Ana Claudia nu vrea să își abandoneze câinele și copiii. La ONM, Oficiul Mamelor din Norman, mă sfătuiesc să sun la 115 pentru a petrece noaptea într-un adăpost", spune ea. Dar animalele nu sunt acceptate. "Nici ea nu știe ce s-ar putea întâmpla cu copiii ei..." Nimeni nu mă ia, nu mai suport... "

Habitat 76 spune că se află în strânsă legătură cu partenerii săi pentru a se putea găsi o soluție favorabilă.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel