Franța. O ambarcaţiune cu imigranţi, care încercau să ajungă în Anglia, s-a scufundat. Zeci de morți și răniți

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puţin cinci imigranţi care încercau să ajungă în Marea Britanie au murit, iar alţii au fost răniţi, după ce o ambarcaţiune de mici dimensiuni s-a scufundat în Canalul Mânecii.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, citate de postul BFMTV, cel puţin cinci imigranţi extracomunitari care încercau să ajungă în Marea Britanie au murit, iar alţii au fost răniţi, după ce o ambarcaţiune de mici dimensiuni s-a scufundat, astăzi, 24 noiembrie, în Canalul Mânecii, scrie Agerpres. Totodată, potrivit acestor surse, ambarcaţiunea în care se aflau migranții, s-a scufundat în largul Portului francez Calais.

Astfel, în urma acestui incident, cel puţin cinci persoane au murit, iar numeroase altele sunt în stare de inconştienţă. Din primele cercetări, se pare că migranţii încercau să ajungă în mod ilegal în Marea Britanie.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, se va deplasa în această seară la Calais.

 

Sute de migranţi, care încercau să ajungă în Anglia, salvaţi de polițiștii de frontieră

 

În urmă cu câteva zile, sute de migranţi, care încercau să ajungă în Anglia cu ambarcaţiuni improvizate, au fost salvaţi în largul strâmtorii Pas-de-Calais, care separă Franţa de Marea Britanie.

Două sute şaptezeci şi doi de migranţi, care încercau să ajungă în Anglia cu ambarcaţiuni improvizate, au fost salvaţi marţi, 16 noiembrie, în largul strâmtorii Pas-de-Calais, care separă Franţa de Marea Britanie, a anunţat prefectura maritimă a acestei regiuni din nordul teritoriului francez, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Astfel, o navă de coastă a Jandarmeriei maritime a salvat 48 de naufragiaţi în cursul a trei operaţiuni pe mare.

În urma operațiunii, prefectura a contabilizat un total de 10 astfel de acțiuni de salvare distincte, dintre care una cu implicarea unei nave comerciale. Aceasta naviga în apropierea unei ambarcaţiuni aflate în dificultate şi a recuperat 31 de naufragiaţi pe care i-a debarcat apoi în portul Dunkerque.

 

Mii de migranţi au încercat să traverseze strâmtoarea, punându-şi viaţa în pericol


Ulterior, cei 272 de naufragiaţi au fost aduşi în porturile Calais, Dunkerque sau Boulogne-sur-Mer, unde au fost plasaţi sub supravegherea poliţiei de frontieră şi a pompierilor.

De la începutul anului și până în 31 august, aproximativ 15.400 de migranţi au încercat să traverseze strâmtoarea, punându-şi viaţa în pericol. Dintre aceștia, 3.500 au fost "recuperaţi în timp ce se aflau în dificultate" în larg şi readuşi pe coasta franceză, potrivit prefectului maritim, Philippe Dutrieux, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel