Franța. Migrantul care a incendiat catedrala din Nantes a ucis un preot catolic

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV (sursa: FB)
Foto ILUSTRATIV (sursa: FB)

Un cetăţean ruandez, acuzat că a provocat incendiul care a devastat catedrala din oraşul francez Nantes anul trecut, a ucis un preot catolic, a anunţat ministrul francez de Interne pe Twitter. 

„Acordăm tot sprijinul nostru pentru catolicii din ţara, după uciderea tragică a unui preot din regiunea Vendée”, a scris ministrul francez de interne Gérald Darmanin pe Twitter, spunând că se îndreaptă spre faţa locului.

O sursă apropiată anchetei, a declarat pentru presa franceză că suspectul s-a autodenunţat la sediul poliţiei din oraşul Mortagne-sur-Sevre. Bărbatul era deja sub control judiciar după incendiului de la catedrala din Nantes ce a avut loc în iulie 2020.

Bărbatul, un cetăţean ruandez numit Emmanuel A., a mărturisit că a fost în spatele incendiului de la catedrala gotică din Nantes. El fusese iniţial arestat înainte de a fi eliberat sub control judiciar.

Liderul francez de extremă dreaptă Marine Le Pen a încercat să profite de incident, acuzând guvernul că nu i-a măsuri împotriva migraţiei.

„În Franţa poţi fi un migrant ilegal, dai foc unei catedrale, nu eşti expulzat şi apoi recidivezi şi omori un preot", a declarat Marine Le Pen, potrivit Mediafax.

Gérald Darmanin a acuzat-o că „a făcut o polemică fără să cunoască faptele”, spunând că bărbatul nu poate fi expulzat din Franţa deoarece se afla sub control judiciar.

Franţa urmează să aibă alegeri prezidenţiale în prima parte a anului 2022. Imigraţia va fi o problemă majoră în lupta dintre Le Pen şi Emmanuel Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel