Franța. Guvernul speră în revenirea la o viaţă mai normală „posibil de la mijlocul lunii aprilie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
spital_covid_franta
spital_covid_franta

Guvernul francez speră "într-o revenire la o viaţă mai normală posibil de la mijlocul lunii aprilie', chiar dacă până atunci vor mai fi 'săptămâni de vreme rea', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al executivului, Gabriel Attal, precizând că premierul Jean Castex va organiza joi o conferinţă de presă pe această temă, relatează AFP.

'Revenirea la o viaţă normală nu este departe, locurile care fac viaţa noastră socială se vor redeschide, este un orizont la capătul tunelului pe care trebuie să-l avem în vedere' datorită vaccinării, a adăugat el, reafirmând că guvernul intenţionează să menţină un 'răspuns diferenţiat' faţă de o situaţie 'eterogenă' în teritorii.

La finalul unei reuniuni săptămânale a guvernului, Attal a evocat un 'orizont din ce în ce mai apropiat: posibil, sperăm noi, de la jumătatea lunii aprilie, pentru care ne pregătim' cu 'dispozitive şi protocoale care ar putea permite redeschiderea prudentă, dar sigură a ţării în viitorul apropiat'.

Preşedintele francez Emmanuel Macron avea programată pentru miercuri după-amiază o reuniune cu premierul Castex şi mai mulţi miniştri cu privire la dispozitivele care urmează să fie puse în funcţiune pentru a permite o viitoare 'redeschidere' a ţării.

 

„Franţa pe ansamblu nu este afectată în mod omogen”



Guvernul vrea să ofere o perspectivă francezilor obosiţi de măsurile restrictive, dar recunoaşte că situaţia, pentru moment, rămâne 'îngrijorătoare' şi că s-ar putea să fie nevoie de măsuri suplimentare. 'Nu este o explozie, nu este o creştere exponenţială, dar este o creştere continuă' a cazurilor pozitive, a explicat purtătorul de cuvânt.

'Aceste date ne spun, de asemenea, că dacă virusul circulă foarte activ peste tot în teritoriu, Franţa pe ansamblu nu este afectată în mod omogen: există o situaţie eterogenă care cere, evident, un răspuns diferenţiat în aproximativ 20 de departamente din cauza unei situaţii deosebit de îngrijorătoare', a adăugat el.

 

„Menţinem o abordare graduală, ţintită, teritoriu cu teritoriu”



Castex urmează să susţină joi o conferinţă de presă, în cadrul căreia ar urma să anunţe noi măsuri restrictive, la o săptămână după identificarea a aproximativ 20 de departamente sub supraveghere sporită.

'Ducem un dialog cu aleşii locali, cu actori teritoriali pentru ca măsuri suplimentare - în caz că vor fi necesare - să poată fi luate cât mai curând posibil', a subliniat Gabriel Attal.

'Menţinem o abordare graduală, ţintită, teritoriu cu teritoriu', a insistat el, cerând 'să se facă totul pentru a nu permite ca situaţia să se înrăutăţească în zonele cele mai afectate de epidemie'.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a mai spus că există 'un orizont în privinţa vaccinării', reamintind obiectivul a nouă milioane de persoane care vor fi primit cel puţin o primă injecţie până la sfârşitul lunii martie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel