Franța. Copil român de 9 ani, violat de un profesor de matematică: Bărbatul, lăsat să predea în continuare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un fost profesor de matematică la un colegiu din Essonne, de 60 de ani, care a fost anterior închis în Anglia pentru fapte similare, este judecat la Curtea Penală din Evry după ce a agresat sexual un copil român de 9 ani, dar și un fost elev. Profesorul a recunoscut faptele, mărturisind că are „impulsuri sexuale și fantezii cu băieții tineri cu vârsta de aproximativ 12 ani“. 

Fost profesor la un colegiu din Essonne, bărbatul de 60 de ani a fost anterior închis în Anglia pentru fapte similare. El ar fi agresat un copil român de 9 ani, cerșetor la un centru comercial, dar și un fost elev, fapte pe care le recunoaște. Procesul său se desfășoară miercuri, la Curtea Penală din Evry.

Richard A. a fost arestat aproape întâmplător în februarie 2016 când câțiva tineri, care găsiseră o cartelă de memorie cu conținut explicit, planificau o expediție punitivă împotriva sa. Profesor respectat, tatăl a patru copii, el mai fusese condamnat cu ani în urmă pentru alte abuzuri sexuale și a executat nouă luni de închisoare în Anglia. Ulterior, o comisie l-a autorizat să predea din nou.

Copil român de 9 ani, agresat sexual în mașină de profesorul de matematică

 

Alături de alți pedofili, Richard A. a schimbat pe forumuri specializate fotografii, videoclipuri, dar și „adrese bune” (plaje naturiste, piscine, saune ...), în Franța și în străinătate, pentru a întâlni băieți tineri. Într-unul din videoclipuri, profesorul de matematică, într-o conversație cu un bărbat din China, îi cere să se dezbrace și să atingă un copil mic care doarme. Tot atunci apare o discuție cu Jean-Pierre P., un complice al său de 67 de ani, prin care îi cerea să îi aducă „un mic român” într-o cameră de hotel ...

Una dintre victimele sale identificate, al cărei atac îl filmase în mașina sa, este un cerșetor de nouă ani de origine română, văzut în parcarea unui centru comercial din Corbeil-Essonnes. Richard A. l-a amenințat pretinzând că este polițist, înainte de a-i oferi niște haine și câțiva euro ... Richard A a filmat agresiunea sexuală asupra micuțului în mașina sa. 

Parte civilă în procesul care s-a deschis miercuri, asociația La Voix de l'Enfant denunță omerta încă prea des prezentă în instituțiile responsabile de copii și laxitatea acesteia din urmă cu privire la copii și riscurile de violență sexuală împotriva minorilor. Asociația este, de asemenea, uimită „de lipsa menținerii calificării anumitor acte presupuse săvârșite de intimat împotriva unui băiețel dintr-o familie de romi care, având în vedere informațiile furnizate în instrucțiune, ar fi trebuit să fie viol și nu agresiune sexuală", potrivit Ouest-France.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel