Franţa, aproape de un nou lockdown naţional. Guvernul: Şansele de a-l evita sunt slabe

Andreea Cosma |
Data publicării:
franta_paris_masca
franta_paris_masca

Şansele de evitare a unui al treilea lockdown în Franţa sunt slabe, dar guvernul va face tot ce poate pentru a evita o asemenea măsură, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al executivului francez Gabriel Attal, informează Reuters.

Attal a declarat pentru postul de radio Franceinfo că este încurajator faptul că săptămâna trecută s-a înregistrat o scădere a numărului mediu de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în fiecare zi.

În opinia lui Eric Caumes, expert în boli infecţioase la spitalul Pitie-Salpetriere din Paris, preşedintele Emmanuel Macron şi-a asumat un mare risc săptămâna trecută, atunci când nu a optat pentru un nou lockdown la nivel naţional.

Caumes a explicat pentru postul BFM TV că situaţia epidemiei de COVID-19 din Paris rămâne îngrijorătoare.

Ministrul de finanţe francez Bruno Le Maire a declarat pentru RTL că interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii începe să dea rezultate în eforturile de încetinire a răspândirii COVID-19. Această măsură costă economia franceză aproximativ 6 miliarde euro pe lună, suma care ar putea ajunge la 15 miliarde de euro în cazul unui lockdown total.

Franţa a decis vineri să nu impună un nou lockdown naţional. În schimb, guvernul a dispus controale frontaliere mai stricte şi a intensificat acţiunile poliţiei împotriva celor care încalcă interdicţia de circulaţie între orele 18:00 şi 06:00 pentru a limita răspândirea noului coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel