Franța. Anchetă asupra unei acuzaţii de viol la Palatul Elysee

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

O procedură de informare judiciară pentru "viol" a fost deschisă pe data de 12 iulie după acuzaţii ale unei femei cadru militar de la Palatul Elysee, împotriva altui militar. În urma anchetei, acesta a fost plasat sub statutul intermediar de martor asistat, a declarat vineri pentru AFP o sursă judiciară.

O procedură de informare judiciară pentru "viol" a fost deschisă încă de pe data de 12 iulie a acestui an, după acuzaţii ale unei femei cadru militar de la Palatul Elysee împotriva altui militar, iar acesta a fost plasat sub statutul intermediar de martor asistat, a declarat vineri, 12 noiembrie, pentru AFP o sursă judiciară, scrie Agerpres. De asemenea, potrivit acestei surse, "investigaţiile în acest caz sunt încă în curs" şi militarul acuzat "a fost plasat" pe data de 12 iulie a acestui an, la finalul interogatoriului pe care l-a oferit în faţa judecătorului de instrucţie, "sub statutul de martor asistat". Această plasare a militarului prevede un statut mai puţin incriminator decât statutul de inculpat.

Într-un articol care dezvăluie întreaga afacere, cotidianul Liberation a indicat că faptele s-ar fi produs la sediul statului major special al Palatului Elysee pe data de 1 iulie. Totul s-ar fi pretrecut în cadrul unei petreceri de adio pentru trei colaboratori şi după plecarea şefului statutului Emmanuel Macron, care a rostit un discurs la începutul reuniunii în care s-ar fi petrecut violul reclamat de femeia cadru militar.

 

Cei doi militari sunt detaşaţi la statul major special, lucrează zilnic împreună şi se cunosc



"O tânără din cadrul armatei, care a asistat la petrecerea de adio, susţine că a fost supusă la violenţe sexuale de către un bărbat, şi el tot militar şi cu gradul de subofiţer. Cei doi militari sunt detaşaţi la statul major special, lucrează zilnic împreună şi se cunosc", potrivit cotidianului. De asemenea, fapta s-ar fi petrecut după plecarea președintelui Emmanuel Macron de la reuniune.

În ceea ce privește poziția Palatului Elysee, reprezentanții au precizat pentru AFP că nu comentează "niciodată afacerile judiciare în curs". Cu toate acestea, Palatul Elysee a precizat totuşi că "imediat ce faptele au fost aduse la cunoştinţa autorităţilor, au fost luate măsuri imediate: respectiv susţinerea şi consilierea victimei, detaşarea imediată, departe de Elysee, a persoanei incriminate", scrie Agerpres.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel