Franța. 400 de muncitori români și bulgari, la un pas de moarte. 40 de tineri le-au dat foc la tabără

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Franța. 400 de muncitori români și bulgari, atacați de 40 de tineri. Le-au dat foc la tabără
Franța. 400 de muncitori români și bulgari, atacați de 40 de tineri. Le-au dat foc la tabără

Aproximativ 15 rulote au luat foc, luni seară, în Bordeaux, într-o tabără improvizată situată vis-a-vis de stația de tramvai Cracovia de la Aubiers, Franța.

Fumul a fost văzut de mai mulți trecători seara, care au dat alarma. În jurul orei 21:40, pompierii din Gironde au fost alertați la un incendiu în desfășurare într-o tabără situată lângă cartierul Aubiers. Aproximativ 30 de pompieri au intervenit până la ora 2 dimineața. 

 

Incendiul impresionant s-a întins pe 1.000 m2 și a distrus cincisprezece rulote și adăposturi improvizate, precum și mai multe mașini. 

 

În tabără se aflau 400 de români și bulgari care muncesc în podgorie

 

Nu au existat victime „în afară de o leziune la cap” în rândul persoanelor care locuiesc acolo.

 

Este vorba despre o tabără care există de mai bine de un an, între districtul Aubiers și fabrica Saft și care număra „până la 400 de locuitori, români și bulgari care lucrează în podgorie”, potrivit Vincent Maurin viceprimar al Bordeaux care a venit la fața locului.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Les Aubiers (@les_aubiers)

Incendiul „de origine criminală” ar fi fost declanșat „în urma unei reglări de conturi care ar fi început în stația de tramvai”, potrivit acestuia. Viceprimarul dorește ca „această tragedie să accelereze închiderea taberei” și ca prefectura și primăria să găsească soluții, deoarece „tensiunile nu sunt noi” în acest sector.

 

„Am fost atacați de 40 de tineri!”

 

Potrivit presei din Franța, românii susțin că au fost „atacați de 40 de tineri”. Se pare că la stația de tramvai ar fi început un conflict între un tânăr bulgar și un bărbat mai în vârstă. Tânărul l-ar fi lovit pe bătrân, acesta din urmă alergând în tabără pentru a se adăposti de furia celui care l-a plesnit. Tânărul și-a mai chemat câțiva prieteni și au dat buzna în tabără pentru a-l găsi pe bărbatul în vârstă. Au început să dea foc fără să se gândească că flăcările s-ar putea răspândi rapid, ceea ce s-a și întâmplat. 

 

S-a extins la sudul orașului Aubiers, între Allée de Boutaut și Place de Latule, la nord de Bordeaux. Tabăra improvizată din Cracovia arăta ca o mică mahala: caravane dărâmate, cabine de lemn, cabluri electrice rulate pe pământ, mașini dezmembrate. Acum a mai rămas doar scrum.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel