Franța. 15 români, metodă inedită de a fura marfă din camioanele aflate în mers: Pradă de peste 3 milioane de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cincisprezece bărbați, de origine română, sunt judecați la Paris pentru furturi de marfă care le-ar fi adus peste 3 milioane de euro.

Biroul central de delincvență itinerantă a dat de urma unei presupuse bande organizate de furt de marfă. Trei săptămâni de proces, la tribunalul corecțional din Paris, sunt consacrate unei presupuse bande organizate specializate în furtul de marfă, în timp ce se află la volan. Se spune că a avut sediul în regiunea Eure-et-Loir înainte de a se muta în Loiret.

O nouă și periculoasă metodă de a fura marfă în timp ce se află la volan ar fi adus mai mult de 3 milioane de euro unei presupuse bande, care ar fi compusă din cincisprezece suspecți. 

Aceștia sunt judecați de miercuri, 6 aprilie, și de trei săptămâni, la tribunalul penal din Paris, pentru o serie de 21 de raiduri în Franța, în special în Loiret, după ce au urmărit camioane care circulau în Eure-et-Loir, pe A10.

Se crede că suspecții, de naționalitate română, au început să acționeze în ianuarie 2018. Modus operandi este fără precedent și spectaculos. "Banda, bine informată despre platformele logistice, a urmărit, pe timp de noapte, un transportator a cărui încărcătură includea bunuri de lux, printre care parfumuri și tablete digitale", a explicat, miercurea aceasta, o sursă apropiată anchetei.

 

Franța. 15 români, metodă inedită de a fura marfă din camioanele aflate în mers

 

Hoții au vizat camioanele cu numere de înmatriculare străine, ceea ce i-ar fi putut face să creadă că vor circula mult timp. Ei au așteptat să ajungă pe autostradă înainte de a acționa atunci când traficul era mai puțin intens:

"La momentul potrivit, o mașină se oprea în fața camionului pentru a-l încetini, în timp ce o a doua mașină se oprea în spatele remorcii. În acest din urmă caz, unul sau doi pasageri se extrag prin acoperișul solar și se agață de ușile remorcii pentru a forța deschiderea acesteia".

Înăuntru, hoțul sau hoții iau cutiile și așteaptă sosirea unei dube, care la rândul ei se blochează în bara de protecție din spate a remorcii, potrivit sursei citate: "Nu trebuie decât să arunce prada într-o trapă situată deasupra cabinei dubei“. 

Hoțul a reușit să scape din camion cu un salt acrobatic, în timp ce camionul se deplasa cu 80-90 km/h. "Ei au stabilit o strategie pentru a se asigura că camionul nu va fi avariat; Au pus la cale o stratagemă pentru a nu fi reperați de alte vehicule de pe autostradă. Și comunicau cu stații de emisie-recepție“.

 

Pradă de peste 3 milioane de euro pentru gruparea de români

 

Suspecții au fost identificați de către Oficiul Central pentru Combaterea Criminalității Itinerante. Investigațiile ar fi scos la iveală faptul că presupusa bandă de români s-ar fi descotorosit de pradă în România. Suspecții fuseseră localizați într-o casă din Antony (Hauts-de-Seine), dar uneori stăteau într-o tabără din Vitry-sur-Seine (Val-de-Marne).

Un prim val de arestări a fost efectuat în flagrant delict în noiembrie 2019. Zece bărbați ar fi furat o cantitate mare de parfumuri, în valoare de 250 000 de euro, dintr-o remorcă. Colaborarea cu autoritățile române a dus ulterior la arestarea a cinci presupuși complici, care au fost predați autorităților franceze în martie 2020.

În plus, cel puțin cinci presupuși complici sunt căutați și fac obiectul unui mandat european de arestare.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel