Franța. Un român care călătorea cu un autocar în Marea Britanie l-a bătut pe polițistul care îi verifica pașaportul. Ce l-a înfuriat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat, ieri, de o instanță din Coquelles, departamentul Pas-de-Calais, Franța, la două luni de închisoare pentru că l-a bătut pe un polițist la un control de rutină.

Evenimentul a avut loc în data de 8 septembrie, atunci când pasagerii unui autocar, care venea din România și se îndrepta spre Marea Britanie, a fost oprit pentru un control de rutină. 

Cum s-a întâmplat totul 

Unul dintre pasagerii români își prezintă biletul, dar pașaportul biometric îi aparține fratelui său. A fost dus la secția de poliție. Bărbatul de origine română stătea liniștit, dar când un agent i-a întors spatele pentru a ieși pe ușa autocarului, inculpatul l-a lovit cu pumnul în față. A fost arestat, dar a continuat să se lupte. A fost pus la pământ pentru a fi încătușat, iar polițiștii sunt nevoiți să-l bată pentru a-l liniști și este dus la secția de poliție.

În timpul arestării, un alt polițist a fost rănit la antebraț. 

 

Românul nu avea voie să intre în Marea Britanie

 

Audiat, românul de 37 de ani spune că a folosit pașaportul fratelui său pentru că i s-a interzis să călătorească în Marea Britanie, în urma condamnărilor pe care le are pentru furturi. El a vrut să treacă Canalul pentru a se alătura familiei sale care locuiește acolo. 

Românul a fost deja condamnat atât în România, cât și Anglia și are peste 16 ani de închisoare.

Magistrații din Coquelles l-au condamnat ieri la două luni de închisoare cu executare. În plus, i s-a interzis accesul pe teritoriul francez timp de un an. De asemenea, românul trebuie să despăgubească polițistul lovit în față cu 300 euro pentru prejudiciul suferit, precum și 400 euro pentru onorariile legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel