Franţa. Şedinţa pe tema restricţiilor, boicotată: "Francezii nu vor să le respecte strict"

Andreea Cosma / 1 apr 2021, 15:17 Salveaza PDF Comentarii
lume_franta_paris
lume_franta_paris

Opoziţia din Franţa a boicotat, joi, şedinţa Adunării Naţionale pentru aprobarea noilor restricţii antiepidemice anunţate de preşedintele Emmanuel Macron şi, conform unui sondaj, deşi cetăţenii acceptă restricţiile, aproape jumătate dintre ei nu intenţionează să le respecte cu stricteţe.

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a aprobat joi, printr-un vot consultativ, noile restricţii antiepidemice. În favoarea măsurilor s-au pronunţat 348 de deputaţi, iar nouă au votat împotrivă. Însă cei mai mulţi deputaţi ai opoziţiei au boicotat şedinţa, catalogând-o drept o "mascaradă", potrivit postului France Info.

 

Francezii nu vor să le respecte strict

 

Majoritatea francezilor par să accepte noile restricţii, dar aproape jumătate nu le vor respecta.

Conform unui sondaj realizat de Institutul Odoxa-Backbone Consulting, 71% dintre cetăţenii francezi sunt de acord cu noile restricţii antiepidemice, informează cotidianul Le Figaro şi postul France Info.

Cu toate acestea, 46% dintre francezi nu intenţionează să respecte regulile cu stricteţe, iar 7% le contestă în totalitate.

Emmanuel Macron a anunţat noi restricţii antiepidemice în Franţa / Sunt excepţii de Paştele catolic

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri seară noi restricţii antiepidemice, inclusiv închiderea unităţilor de învăţământ, în contextul valului trei al pandemiei, dar sunt prevăzute excepţii privind deplasările interregionale cu ocazia Paştelui catolic, care este pe 4 aprilie.

 

Şedinţa privind restricţiile, boicotată

 

Emmanuel Macron a dispus extinderea pe întregul teritoriu al Franţei a restricţiilor care erau deja în vigoare în 19 departamente. Grădiniţele, şcolile şi liceele vor fi închise timp de trei săptămâni, la fel şi magazinele nonesenţiale.

Circulaţia rămâne interzisă în intervalul orar 19.00 - 6.00, la fel şi deplasările interregionale. "Nu va exista nicio limită privind durata ieşirilor din case pe o rază de zece kilometri în jurul domiciliilor", a declarat Emmanuel Macron.

"Deplasările interregionale sunt interzise, cu excepţia motivelor imperios necesare sau profesionale", a precizat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a anunţat că restricţiile privind deplasările între regiuni nu se vor aplica în perioada Paştelui catolic. "Cetăţenii care vor să schimbe regiunea pentru a merge la locuinţe secundare din alte regiuni pot face acest lucru în weekendul Paştelui catolic", a explicat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Monde.

Emmanuel Macron a anunţat şi suplimentarea numărului de locuri în secţiile de terapie intensivă de la 7.665 de locuri la 10.000.

"Este necesară mobilizarea tuturor prin eforturi suplimentare, pentru protejarea celor bolnavi şi a copiilor", a subliniat Macron.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy