Franța. Româncă, metodă ușoară de a obține bani de la pensionari: Se prefăcea că este surdă și îi punea să semneze

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O româncă, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată, pe 6 ianuarie, după ce a fost prinsă în parcarea unui supermarket din Béziers, Franța, că se apropia de oamenii în vârstă și le cerea bani punându-i să semneze pe un document fals.

Metoda româncei de a face bani nu a ținut prea mult. Ea se prefăcea că este cu deficiențe de auz și că strânge bani pentru o fundație. Astfel, se apropia de pensionari, atrăgând milă și obținea bani. Victimele semnau un document fals, cu antetul fundației, și îi dădeau româncei banii cu bună-credință.

„În timpul custodiei sale de poliție, românca a recunoascut faptele și a recunoscut că a folosit un document fals pentru a convinge trecătorii să-i dea bani”, mărturisește Raphaël Balland, procuror la Béziers, potrivit france3-regions.francetvinfo.fr.

Instanța penală Béziers a condamnat-o pe româncă astăzi la 9 luni de închisoare cu detenție continuă și interzicerea șederii în Franța continentală timp de 5 ani pentru acte de fraudă cu apel la public pentru a colecta fonduri pentru asistență umanitară sau socială.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel