Franța. Peste 50 de români, evacuați cu ordin judecătoresc: Vor trebui să curețe terenul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Peste 50 de români, evacuați cu ordin judecătoresc: Vor trebui să curețe terenul. FOTO: colaj capturi actu.fr
Franța. Peste 50 de români, evacuați cu ordin judecătoresc: Vor trebui să curețe terenul. FOTO: colaj capturi actu.fr

Un judecător a dispus evacuarea, în câteva luni, a taberei ilegale de români din Livry-sur-Seine, departamentul Seine-et-Marne din regiunea Île-de-France din partea central nordică a Franței. 

Încă din luna noiembrie a anului trecut, romii de naționalitate română au ocupat ilegal mai multe terenuri publice și private într-un loc numit Saut-du-Loup, în Livry-sur-Seine din Franța.

Unul dintre terenuri aparține primăriei. Acesta este Chemin du Port-de-la-Cave, care se întinde de la linia de cale ferată până la drumul 39. Alte trei parcele, situate în zone naturale sensibile, sunt administrate de departamentul Seine-et-Marne. Două parcele aparțin unor proprietari privați. 

Citește și Franța. Șofer român de TIR, mort în urma unei explozii la autocisterna cu petrol

„Toate aceste terenuri sunt foarte strâns legate între ele și a fost necesară contopirea dosarelor”, comentează Olivier Pfilgersdorffer, avocat al primăriei, care tocmai a câștigat procesul. 

 

Romii români vor trebui să curețe terenul

 

Ordonanța pronunțată de judecător în data de 22 aprilie dă dreptate celor trei părți care au adus cauza în judecată. Prin urmare, întregul teren trebuie eliberat în termen de trei luni de la notificarea hotărârii, de către executorul judecătoresc. „Acest lucru va fi anunțat ocupanților în cel mai scurt timp posibil”, indică avocatul Adrien Belal-Cordebar.

Evacuarea lagărului, unde locuiesc în prezent aproximativ cincizeci de români, ar trebui să aibă loc la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august.

Citește și Franța. Doi români au răspândit teroare în porturi: 108 victime și prejudiciu de 300.000 de euro

De asemenea, romii români vor trebui să curețe terenul și să-și îndepărteze cabanele rezidențiale precum și gunoiul, în special carcasele mașinilor. „Dacă nu se conformează, va fi la latitudinea proprietarilor să finanțeze costul restaurării”, explică Adrien Belal-Cordebar .

„Nu vedem cum va putea dispărea poluarea și, fără îndoială, va depinde de noi să plătim”, susține primarul din Livry-sur-Seine, Régis Dagron. „Aceasta rămâne o chestiune foarte complexă la nivel uman, deoarece romii sunt martirizați în țara lor de origine, România. Dar pe viitor, toate măsurile vor fi implementate pentru a preveni o nouă instalare”, a conchis primarul.

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv  

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel